Skok cena reproduktivnog materijala, đubriva za godinu poskupela 126,6 odsto

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti kvartal 2021. godine, povećane su za 28,7%, objavio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano po grupama proizvoda u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti kvartal 2021. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupi Mineralna đubriva (126,6%).

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na II kvartal 2022. godine, u proseku su smanjene za 2,0%.

Posmatrano po grupama proizvoda u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na prethodni kvartal, najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupi Mineralna đubriva (10,4%).

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Skok cena reproduktivnog materijala, đubriva za godinu poskupela 126,6 odsto

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u aprilu 2022. godine, u odnosu na mart 2022. godine, u proseku su povećane za 1,5%.Potrošačke cene u aprilu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 9,6%, dok su u poređenju sa decembrom 2021. godine u proseku povećane za 4,3%.

Poskupljnenja se beleže na svim nivoima, a muku muče i poljoprivrednici jer je setva kukuruza, soje, suncokreta ove godine skuplja za 45 odsto nego lane.

U Nemačkoj su ove nedelje cene mesa, mleka i mlečnih proizvoda poskupele i do 30 odsto.

Prestanak Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica se približava, a još uvek je neizvesno koliko će ovi proizvodi koštati.

Proleće je počelo i pravo je vreme da iazađete u dvorište i započnete prve radove u vrtu, oko kuće, vikendice i na balkonima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета