pixabay.com

pixabay.com

Srbija je danas izvezla prve količine svežih jaja u Albaniju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Dodaje se da je ovo prvi put da srpski proizvođači svežih jaja izvoze u Albaniju i da je novo tržište obezbeđeno zahvlajujući inicijativi Otvoreni Balkan.

Naglašeno je da je ovaj posao veoma važan za dalje jačanje izvoza srpskih prehrambenih proizvoda u trenutku kada sve češće dolazi do globalnih prekida lanaca snabdevanja izazvanih sukobima u Ukrajini.

Srbija ima suficit u trgovinskoj razmeni sa Albanijom, koji će sada biti dodatno povećan, a Minstarstvo podseća da je prošle godine Srbija izvezla hrane u iznosu od rekordnih pet milijardi dolara.

Agroinfo.rs//agrosmart.net

Srbija izvozi jaja u Albaniju

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Žitište ima svoj jedinstveni festival - Pile fest. Manifestacija koja je posvećena živinarstvu i proizvodima od živine, održana je 16. put a njen zaštitni znak jeste priprema a potom i degustacija najveće kajgane na ovim prostorima.

Jaja subogata proteinima. Svako jaje sadrži 6,28 g proteina, vitamine A, B2, B12, B5, D i E.

Stene prekrivene mahovinom i voda koja se probija kroz njih praveći brzake, čine impresivnu sliku ove oaze netaknute prirode.

Zakomplikovan izvoz na rusko tržište, ali i veliki uvoz, tvrde leskovački povrtari, oborili su cenu kupusa.

U Srbiji je u 2022. godini zasejano 732.000 hektara pšenice, a prema rečima zvaničnika, imamo dovoljno hrane i za sebe i za izvoz.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić danas će održati sastanak sa članovima vlade o robnim rezervama naše zemlje.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета