Pixabay.free

Pixabay.free

Sa aspekta bezbednosti hrane, Srbija je u mnogo boljoj situaciji nego pre pet-šest godina – izjavio je danas ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović.

Dodao je i da sada u zemlji postoje kapaciteti, potpuno opremljene laboratorije i institucije.

Odgovarajući na pitanje novinara na jednoj domaćoj televiziji, a vezano za zaraženi oslić koji se nedavno našao na graničnom prelazu Gostun, Nedimović je rekao da je to “primer pokušaja kriminalne aktivnosti kao bilo koje druge”.

Naglašava da je srpsko tržište bezbedno.

– Čim budemo, eventualno, nešto našli, obavestićemo javnost, kao i za sladolede – ističe ministar. Na pitanje o isplatama premija za mleko, a povodom reakcija iz Novog Miloševa da subvencije nisu isplaćene godinu i po dana, odgovara da se “sa isplatama ne kasni” i da bilo kakav propust koji tu nastane, “može biti jedino stvar između proizvođača mleka i mlekare”.

– Isplatili smo prvi kvartal, sada radimo drugi – podvukao je ministar.

Agroinfo.rs/epoljomagazin.com

Srpsko tržište hrane je bezbedno

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета