Tradicionalna manifestacija 'Župska berba' otkazana zbog korone

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Najpoznatija manifestacija posvećena vinu i vinarima u našoj zemlji, Župska berba, koja je trebalo da se održi 16-19. septembra, otkazana je zbog epidemije koronavirusa.

Predsednik opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović izjavio je da je “organizacioni odbor većinom glasova odlučio da se ta manifestacija u ovakvim epidemiološkim okolnostima ne održi“.

– Imamo sve više zaraženih na području opštine Aleksandrovac. Svakodnevno imamo po deset do 12 novoobolelih, ne znamo kako će se situacija razvijati do sredine septembra – rekao je Mihajlović za Betu.

On je objasnio da bi tokom manifestacije bilo nemoguće ispoštovati mere koje Krizni štab preporučuje, poput testiranja na licu mesta ili pokazivanja potvrda o primljenoj vakcini ili urađenom PCR testu, jer je reč o programima koji se odvijaju u glavnim gradskim ulicama, te nije moguće iskontrolisati sve prilaze gradu.

Mihajlović je kazao da, nažalost, nije iskorišćena mogućnost masovnije vakcinacije čime bi se sprečilo novo širenje korona virusa.

U Aleksandrovcu je, prema njegovim rečima, prvu dozu vakcine primilo oko 8.000 ljudi, što je oko 40 odsto ukupnog broja stanovnika.

“Župska berba“ zbog epidemije koronavirusa nije održana ni prošle godine. Reč je o višednevnoj manifestaciji koja svake godine okupi brojne posetioce. U okviru nje se organizuju brojni kulturni, umetnički, sportski dogadjaji, promocije grožđa, vina i vinarstva, te ispijanje vina iz poznate “Fontane vina“.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Tradicionalna manifestacija 'Župska berba' otkazana zbog korone

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biti održan na Beogradskom sajmu od 1. do 4. septembra pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

U Aleksandrovcu će se 1. maja tradicionalno održati sajamska manifestacija "Festival vina 2022" i to u svečanoj sali Župskog dvora, u krugu fabrike Župljanjka.

U Kačarevu je 3. marta 2022. godine počela 35. po redu "Slaninijada" koja će na programu biti do 6. marta.

Na Beogradskom sajmu, 25. i 26. februara održaće se sajam vina "Beowine", a prijave za ovaj događaj su u toku.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета