U toku konkursi za zamenu stolarije u domaćinstvima uz subvencije

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Javne pozive za građane za zamenu stolarije raspisalo je 11 opština i gradova , a do kraja meseca će to učiniti i preostalih 56 lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu povećanja energetske efikasnosti, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Osnovni kriterijum, kako je rekla, je energent koji se koristi za grejanje, pri čemu će svi oni koji koriste lož-ulje, mazut, ugalj, kao i oni koji koriste električnu energiju za grejanje biti u prednosti. Mihajlović je potvrdila da će krajem novembra ili početkom decembra Ministarstvo raspisati još jedan javni poziv za zamenu stolarije, uz očekivanje da će bar milion domaćinstava učestvovati u narednim godinama u ovom projektu.

Istovremeno, ona je najavila da će 3. septembra biti raspisan javni poziv za subvencije za ugradnju solarnih panela, pri čemu će država obezbediti 50 odsto sredstava, a drugu polovinu plaćaju građani.

Do solarnih panela dolazi se jednim korakom. Građani se obrate snabdevaču, u najvećem procentu je to „EPS Snabdevanje“, potpišu ugovor sa njima o proizvodnji električne energije i nakon pet dana budu povezani na mrežu, precizirala je potpredsednica Vlade.

Saopštila je i da neće biti poskupljenja gasa u Srbiji do kraja godine, jer imamo ugovor sa „Gaspromom“, kao i da država neće povećavati dažbine naftnih derivata Cena struje ostaje ista, nema nikakvih zahteva, niti pregovora o eventualnom povećanju, ponovila je Mihajlović

Agroinfo.rs/agrosmart.net

U toku konkursi za zamenu stolarije u domaćinstvima uz subvencije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2022. godinu.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je litijum kritična mineralna sirovina na globalnom nivou i velika razvojna šansa za Srbiju.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije raspisalo je dva konkursa za pomoć razvoju turizma u 2022. godini – konkurs za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma i konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma.

Ministar Branislav Nedimović izjavio je, prilikom obilaska Dupljaje, sela u opštini Bela Crkva, da je prva mera pomoći poljoprivrednicima u Srbiji za nabavku poljoprivredne mehanizacije, u vidu povraćaja 50 odsto sredstava, planirana od 15. decembra.

Pokrajinski fond raspisao je nove konkurse za razvoj poljoprivrede, čime su obuhvaćeni gotovo svi segmenti poljoprivredne proizvodnje. Novih 11 konkursa biće otvoreno do kraja godine ili do utroška sredstava.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će procedura za dobijanje dozvola za ugradnju solarnih panela biti pojednostavljena novim zakonima o energetskoj efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora energije i da će se cela procedura završavati u četiri koraka.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета