Raspisani konkursi za pomoć razvoju turizma u 2022. godini

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije raspisalo je dva konkursa za pomoć razvoju turizma u 2022. godini – konkurs za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma i konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma.

Konkursom za dodelu dotacija predviđeni su podsticaji za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije, kao i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte edukacije i treninga u turizmu.

Pravo na korišćenje ovih sredstava imaju neprofitne institucije.

Konkursom za dodelu subvencija i transfera predviđeni su podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama, kao i za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte edukacije i treninga u turizmu.

Pravo na korišćenje sredstava ovog konkursa ima destinacijska menadžment organizacija, privredno društvo, odnosno druga organizacija i institucija čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nije indirektni korisnik budžeta.

Pravo na korišćenje sredstava ima i pravno lice u kome je Republika Srbija većinski vlasnik i pravno lice koje upravlja turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture.

Takođe, pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju i organi AP Vojvodina, u čijoj su nadležnosti poslovi iz oblasti turizma, kao i pravna lica osnovana od strane AP Vojvodina kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, jedinice lokalne samouprave u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi

Zahtevi za korišćenje bespovratnih sredstava podnose se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina 22-26, Beograd, isključivo putem pošte ili pisarnice Ministarstva:

– za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte edukacije i treninga u turizmu, podnose se zaključno sa 30. aprilom;

– za projekte za podsticaje izgradnje infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama, podnose se zaključno sa 30. junom.

Informacije o konkursima, kao i obrasci zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije resornog ministarstva i portala e-Uprava.

 Agroinfo.rs/agrosmart.net

Raspisani konkursi za pomoć razvoju turizma u 2022. godini

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Mokra Gora je proglašena za najbolje turističko selo na svetu na jučerašnjem zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO).

Ministar Branislav Nedimović izjavio je, prilikom obilaska Dupljaje, sela u opštini Bela Crkva, da je prva mera pomoći poljoprivrednicima u Srbiji za nabavku poljoprivredne mehanizacije, u vidu povraćaja 50 odsto sredstava, planirana od 15. decembra.

Pokrajinski sekreterijat dodlio je ukupno pet miliona dinara za subvencionisanje umetničkih i starih zanata u Vojvodini.

Pokrajinski fond raspisao je nove konkurse za razvoj poljoprivrede, čime su obuhvaćeni gotovo svi segmenti poljoprivredne proizvodnje. Novih 11 konkursa biće otvoreno do kraja godine ili do utroška sredstava.

Direktor Razvojne agencije Srbije, Radoš Gazdić izjavio je da su poljoprivreda, turizam i banjski turizam perspektivne oblasti za ulaganje, a da se gotovo 60 odsto novih investicija u Istočnoj Srbiji odnosi na autoindustriju.

Javne pozive za građane za zamenu stolarije raspisalo je 11 opština i gradova , a do kraja meseca će to učiniti i preostalih 56 lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu povećanja energetske efikasnosti, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета