Ukinuta vanredna situacija na teritoriji opštine Arilje koja je proglašena zbog suše

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Predsednik opštine Arilje je na osnovu zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije doneo odluku kojom se ukida vanredna situacija, izazvana sušom, na teritoriji čitave Opštine.

Vanredna situacija uvedena je zbog nedostatka vode uslovljenog nemogućnošću isporuke vodosistema „Rzav“ usled dugotrajne suše. Padavine tokom poslednjih dana popravile su vodosnabdevanje pa su se tako stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije.

Vanredna Situacija proglašena je pre gotovo mesec dana, 05.08 i od tada su na snazi bile restrikcije koje su podrazumevale strogo kontrolisanje potrošnje vode u domaćinstvima.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Ukinuta vanredna situacija na teritoriji opštine Arilje koja je proglašena zbog suše

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Maslinovo ulje je poskupelo zbog velike suše od prošle godine u Španiji, gde se proizvodi oko 40 odsto maslinovog ulja

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Poljoprivrednici su u svojim zasadima, berba protiče bez protesta proizvođača "crvenog zlata", ali razlike u otkupnim cenama mogle bi srušiti sadašnji mir između seljaka i otkupljivača.

Pšenicu i druge useve ugrožava trenutni nedostatak vlage što usporava rast biljaka, ali iz Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije kažu da stanje još uvek nije alarmantno.

Prethodna godina za agrar je bila vrlo specifična. Pojedine kulture su slabije rađale zbog sušnog perioda, dok su druge beležile rekorde. Cene hrane su porasle, a zarada od prodaje na inostranom tržištu porasla.

U Pokrajinskoj vladi potpisano je Mandatno pismo o pretfinansiranju projekata unapređivanja energetske efikasnosti javnih objekata u AP Vojvodini.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета