Uključite se u akciju besplatne podele sadnica jasena

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

NVO Zeleni razvojni centar nastavlja akciju “Posadi svoj hlad” besplatne podele sadnica jasena i u 2021. godini, saopštio je Slovenački poslovni klub. Nakon uspešne akcije podele 60.000 sadnica u protekloj godini, cilj za 2021. je da podele 40.000 sadnica belog jasena građanima širom Srbije

Ove godine su dobili značajnu podršku Telenor fondacije i Fonda za otvoreno društvo, kojom je već pokriveno 10.000 sadnica koje će biti podeljene u 100 gradova i opština. U međuvremenu posadili su više pojedinačnih sadnica odraslog drveća u nekoliko gradova, čime su ozvaničili partnerstva i najavili jesenju akciju.

Sve njihove akcije imale su veliki odjek u medijima, kako nacionalnim, tako i lokalnim, na društvenim mrežama i objavljene su na njihovom sajtu.

– Pozivamo vas da podržite akciju i da se pridružite kao donator, sponzor ili partner, u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi kao društveno odgovorna preduzeća pomogli sadnju drveća u urbanim sredinama. Cilj ove akcije predstavlja konkretan doprinos poboljšanju kvaliteta vazduha u gradovima, borbi protiv klimatskih promena i boljem zdravlju stanovništva. Svaka firma koja donira sadnice ima pravo da izabere grad u kome će se one podeliti. Prema njihovom budžetu, koji je transparentan i dostupan, troškovi jedne sadnice iznose 300 dinara – navodi se u saopštenju.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Dušanu Jakovljeviću putem telefona: +38164 0322800.

Uključite se u akciju besplatne podele sadnica jasena

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Savet za poljoprivredu u Lazarevcu danas raspisao je 21. marta Javni poziv za dodelu sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, a svi zainteresovani Lazarevčani se mogu javiti u roku od 20 dana od objavljivanja poziva.

Evropska komisija je, nakon sprovođenja opsežnih i složenih procedura, odobrila Srbiji izvoz sadnica leske bez ijednog dodatnog zahteva, javljeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Simboličnom sadnjom stabla japanske trešnje u Parku Ušće najavljena je akcija "Posadi svoj hlad" u organizaciji Telenor fondacije i nevladine organizacije Zeleni razvojni centar.

Širom Srbije će u petak, 9. aprila, biti organizovana javna podela 30.000 sadnica drveća u okviru akcije „Posadi svoj hlad“.

Prema proračunima agroekonomista za kompletno podizanje jednog hektara vinograda treba uložiti oko 25.000 evra, dok je za podizanje voćnjaka na istoj površini potrebno od 30 do 35.000 evra. Ovo je ozbiljan novac i ako se ne napravi dobar plan pre bilo kakvog ulaska u posao vrlo lako može ispasti da je novac nenamenski potrošen.

Najbolje vreme za sadnju voća je na jesen, čim opadne lišće! Poslednji termin je proleće, pre nego krene vegetacija, ali je višestruko korisno da voće provede celu zimu posađeno, da zemlja dobro nalegne na koren i da se fine žilice spoje sa zemljom i spreme da prehranjuju sadnicu čim krene vegetacija.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета