Uredba: Proizvođačima organskih proizvoda i dalje 26.000 dinara po hektaru

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojilo je Uredbu o izmenama Uredbe o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini koja je objavljna u Službenom glasniku RS broj 32/21.

Ovom Uredbom uvećani su podsticaji u organskoj biljnoj proizvodnji sa 400% na 550 % u odnosu na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Nominalni iznos podsticaja za organsku biljnu proizvodnju u 2021.godini, iznosi 26.000 dinara po hektaru.

Nominalni iznos ostao je isti kao i prošle godine kada su organski proizvođači dobijali 400 odsto više nego proizvođači u konvencionalnoj proizvodnji. Međutim smanjen je iznos osnovnih podsticaja sa 5.200 na 4.000 dinara po hektaru.

Pravo na isplatu podsticaja se ostvaruje  podnošenjem zahteva na osnovu Pravilnika o korišćenju podsticaja za organsku proizvodnju.

Zahtev se podnosi Ministrstvu finansija- Upravi za trezor, od 3. maja do 30. juna tekuće godine, saopšteno je iz Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje „Serbia organica“.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Uredba: Proizvođačima organskih proizvoda i dalje 26.000 dinara po hektaru

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je spisak ovlašćenih organizacija za obavljanje poslova kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji za 2023. godinu.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ministarstvo poljoprivrede sa Upravom agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina u 2022. godini. Za ove namene je opredeljeno 41 milion dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета