Usvojen budžet Vojvodine, poljoprivreda među prioritetima

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Poslanici u Skupštini Vojvodine većinom glasova usvojili su Predlog pokrajinskog budžeta za 2020. godinu. Obim budžeta iznosi 75,2 milijarde dinara, i omogućiće, kako je najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović finansiranje potreba svih institucija u AP Vojvodini kojima je osnivač Pokrajinska vlada.

Fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 odsto ukupnih prihoda.

Prioriteti Pokrajinske vlade u 2021. godini biće ekonomska i razvojna politika, zdravstvo, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj.

Pokrajina planira subvencije u iznosu od 6,68 milijardi dinara, a najveći deo tih sredstava, preko četiri milijardi otići će u oblast poljoprivrede i vodoprivrede.

Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija neće podržati predloženi budžet AP Vojvodine za 2021. godinu.

Takođe neće podržati ni programe iz oblasti poljoprivrede o kojima je danas raspravljano u vojvođanskoj skupštini.

Kako je rekao šef ove poslaničke grupe Branislav Bogaroški, ponovo nije ispoštovan Ustav Srbije, jer budžet AP Vojvodine ne iznosi propisanih sedam procenata republičkog budžeta, preneo je Lsv.rs.

Izvor:agrosmart.net

Usvojen budžet Vojvodine, poljoprivreda među prioritetima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Prva edukativna agrarna konferencija “Poljoprivrednik nove generacije“, održana je u utorak 21. decembra, a organizator je Zavičajno društvo “Fruškogorje“ uz podršku resornog sekretarijata.

Vojvođanskim preduzetnicama juče su svečano uručeni ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Ove godine u Srbiji je ubrano oko 50.000 tona malina, što je znatno manje od uobičajene količine, koja se uglavnom izvozi. U mnogim hladnjačama magacini su poluprazni, a deficit ovog voća je veliki i na svetskom tržištu, samo u Francuskoj oko 15.000 tona.

Poljoprivrednici iz Vojvodine, njih 707, potpisali su danas ugovore za nabavku opreme za navodnjavanje u ukupnoj vrednosti od 714 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 370 miliona dinara subvencija. Realizacijom tih investicija u Vojvodini će se navodnjavati još preko 2.500 hektara oranica.

Vitamin A je jedan od vrlo važnih vitamina, a zovu ga još i antikseroftalmički vitamin.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета