Uvedene posebne dažbine za uvoz poljoprivrednih prehrambenih proizvoda

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Vlada Republike Srbije usvojila je Odlluku o određivanju poljoprivrednih prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i utvrđivanju iznosa posebne dažbine.

Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, u skladu sa propisima koji važe za naplaćivanje carine.
Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi poreklom iz zemalja sa kojima Republika Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini dažbinu plaćaju u skladu sa odredbama tih sporazuma.
Ova odluka primenjuje se od 1. januara 2022. godine, a spisak poljoprivrednih prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina može se pogledati na sajtu Vlade RS.

Uvedene posebne dažbine za uvoz poljoprivrednih prehrambenih proizvoda

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Nedavno su proizvođači u Poljskoj kada su u znak revolta ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede istovarili šlepere ovog voća UPOZORILI SU.

Trenutna kriza u Ukrajini se odražava na ceo svet i ugrožava globalno snabdevanje hranom.

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zabranilo je danas, zbog pojave afričke svinjske kuge, uvoz i tranzit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od domaćih i divljih svinja iz nekih delova Srbije i iz Severne Makedonije.

Niža carinska stopa na uvoz kikirikija je rezultat uspešno realizovane inicijative koju su Privredna komora Srbije i njene članice iz konditorske industrije uputile nadležnim ministarstvima poljoprivrede i finansija.

Poljoprivreda i prehrambena industrija Srbija ostvarili su za šest meseci ove godine ukupnu spoljnotrgovinsku razmenu vrednu gotovo 3,1 milijardu evra što predstavlja povećanje od 11,7 odsto u odnosu na isti period 2020. godine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета