ZA LJUBITELJE VINA I TRČANJA: Neobična manifestacija na Paliću 18. septembra

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Najneobičnija i najzabavnija vinska manifestacija u regionu, Vinski maraton na Paliću, ove godine biće održan u subotu 18. septembra. U nastavku saznajte zašto je ovaj događaj tako poseban.

Start trke zakazan je za 11 časova, kada će takmičari krenuti isped Velike terase na jezeru. Na devet kilometara dugoj stazi koja vodi kroz okolne salaše, vinarije i vinograde nalaziće se okrepne stanice s vinima, voćem, sirevima, ukusnim zalogajima, te raznovrsnim muzičkim i zabavnim programom.

Ova vesela karnevalska kolona ljubitelja prirode, trčanja i vina imaće tu priliku da proba vina iz Vinarije “Zvonko Bogdan”, “Tonković”, “Verkat”, “Tošići”, “Chicahteau” i “Rubin”, a na cilju ih čeka dodatna višesatna zabava uz koncerte i trke u kotrljanju buradi, vožnja vinskim brodom i brojni gastronomski specijaliteti tog kraja Vojvodine.

Kao i prethodnih godina, takmičari u najmaštovitijim kostimima dobiće specijalne nagrade, kako u pojedinačnoj tako i u grupnoj konkurenciji, a po završetku manifestacije zabava se nastavlja u brojnim okolnim čardama i restoranima.

Informacije i prijave za ovu jedinstvenu vinsku trku koja se već četvrtu godinu održava uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Parka Palić, Turističke organizacije Srbije i Privredne komore Srbije, nalaze se na sajtu Vinski maraton.

Agroinfo.rs/agrotv.net

ZA LJUBITELJE VINA I TRČANJA: Neobična manifestacija na Paliću 18. septembra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biti održan na Beogradskom sajmu od 1. do 4. septembra pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

U Kačarevu je 3. marta 2022. godine počela 35. po redu "Slaninijada" koja će na programu biti do 6. marta.

Nakon gotovo deset godina, ponovo je počelo poribljavanje Palićkog jezera autohtonim vrstama ribe, kada je na četiri lokacije bačeno prvih 150 kilograma soma.

Na inicijativu nove predsednice Opštine Ruma, Aleksandre Ćirić, Štab za vanredne situacije Opštine Ruma danas će doneti odluku da se tradicionalni rumski vašar održi u januaru 2022. godine.

Susreti gljivara na Fruškoj gori, tradicionalna manifestacija, održaće se po 18. put, a druženje je zakazano za 24. oktobar 2021. godine s početkom u 11 časova.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета