Zrenjanin raspisao javni poziv za subvencije organskim proizvođačima

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Grad Zrenjanin je raspisao javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji Grada za 2021. godinu

Sredstva se dodeljuju za nabavku sadnog i semenskog materijala, sertifikaciju organske proizvodnje i nabavku opreme. Po korisniku subvencija iznosi maksimalno 150.000 dinara, odnosno 75 procenata od ukupne vrednosti investicije.

Pravo učešća po javnom pozivu imaju poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani da započnu organsku poljoprivrednu proizvodnju, a imaju poljoprivredno zemljište i registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Zrenjanina.

Rok za prijave je 30. novembar, detaljnije informacije ovde.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Zrenjanin raspisao javni poziv za subvencije organskim proizvođačima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za organsku proizvodnju ove godine je izdvojeno više nego dvostruko novca od prvobitno planiranog, navodi Nacionalna asocijacija za organsku proizvodnju ”Serbia organica”

Ambasadorka Švedske, Anika Ben David i ministar poljoprivrede Srbije, Branislav Nedimović sastali su se kako bi razgovarali o nastavku saradnje dve zemlje, naročito u oblasti agrara.

I pored toga što se u našoj zemlji povećavaju površine pod organskim zasadima i što je Srbija među prvim zemljama uredila pitanje zakonodavnog okvira u vezi organske proizvodnje, još uvek smo na evropskom dnu što se te proizvodnje tiče.

U Beogradu je potpisan sporazum o saradnji naše zemlje i Republike Srpske u okviru organske proizvodnje koji će olakšati sve aktivnosti iz ove oblasti između Srbije i Srpske.

Dvadeset i sedam zakonskih predloga i politika koje će u sledećih desetak godina menjati način na koji se u EU proizvodi, prerađuje, kupuje i konzumira hrana značiće naklonost ka organskoj proizvodnji i “neprijateljsku“ poresku politiku prema klasičnoj poljoprivredi.

Krompirova zlatica je na našem podneblju najznačajnija štetočina krompira. Borba protiv nje je moguća hemijskim sredstvima, ali je jedan Poljak osmislio 'napravu' koja isključuje upotrebu štetnih materija.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета