Zrenjanin raspisao javni poziv za subvencije organskim proizvođačima

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Grad Zrenjanin je raspisao javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji Grada za 2021. godinu

Sredstva se dodeljuju za nabavku sadnog i semenskog materijala, sertifikaciju organske proizvodnje i nabavku opreme. Po korisniku subvencija iznosi maksimalno 150.000 dinara, odnosno 75 procenata od ukupne vrednosti investicije.

Pravo učešća po javnom pozivu imaju poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani da započnu organsku poljoprivrednu proizvodnju, a imaju poljoprivredno zemljište i registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Zrenjanina.

Rok za prijave je 30. novembar, detaljnije informacije ovde.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Zrenjanin raspisao javni poziv za subvencije organskim proizvođačima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je spisak ovlašćenih organizacija za obavljanje poslova kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji za 2023. godinu.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Određena sela u opštiniama Sečanj i Zrenjanin proglašena su za zaražena područja zbog pojave ptičijeg gripa, odnosno avijarne influence kod divljih ptica. Ovo je potvrđeno portalu zrenjaninski.com u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Svi zainteresovani koji žele da ostvare prava na podsticaje u organskoj proizvodnji zahtev će moći da podnesu od 15. aprila do 31. oktobra 2022. godine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета