OSVAJANJE NOVIH TRŽIŠTA: Predstavljamo VODIČ za izvoz voća i povrća na Bliski istok

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka trebalo bi da doprinese da se proizvođači i izvoznici uspešno pripreme za plasman svojih proizvoda i osvajanje ovih brzorastućih tržišta.

Kako bi proizvođači i izvoznici uspostavili uspešnu i održivu saradnju sa partnerima na dinamičnim tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije, potrebno je da budu upoznati sa poslovnim prilikama, trendovima na tržištima, uvoznim procedurama, distributivnim lancima, ponašanjem potrošača i poslovnim bontonom.

Vodič za izvoz pronađite OVDE. 

"Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka” će doprineti da proizvođači i izvoznici dobiju sve relevantne informacije i uspešno se pripreme za plasman proizvoda i osvajanje ovih brzo-rastućih tržišta sa velikom potražnjom za svežim voćem i povrćem. Tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije smatraju se, ne samo velikim uvoznicima hrane za sopstvene potrebe, imajući u vidu da 90% hrane nabavljaju iz uvoza, već i ulaznim tržištima preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.

“Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka” pokriva sledeće značajne oblasti za pripremu i realizaciju izvoza na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije:

Analiza i karakteristike tržišta
Trendovi na tržištu voća i povrća
Regulativa i procedure za uvoz voća i povrća
Dizajn pakovanja
Distributivni kanali (uvoznici/distributeri, maloprodaja, HoReCa, onlajn prodaja)
Ponašanje potrošača na tržištu Blisikog istoka
Poslovni bonton
Sajmovi, konferencije i specijalizovani magazini

Publikacija “Vodič za izvoz voća i povrća: Praktične informacije o izvozu svežeg voća i povrća iz zemalja Zapadnog Balkana na tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije” podržana je u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom “Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope”.

Agroinfo.rs/agronews.rs

OSVAJANJE NOVIH TRŽIŠTA: Predstavljamo VODIČ za izvoz voća i povrća na Bliski istok

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj 12. aprila, organizuju onlajn vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća iz Srbije na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, najavio je danas FAO.

Zbog sukoba u Ukrajini i oteženih mogućnosti za transport jabuka u Rusiju, srpski proizvođači ovog voća su počeli da traže nova tržišta za ogromne zalihe koje još nisu rasprodate.

Kriza u Ukrajini donosi sa sobom ogromne poremećaje na svim nivoima, a svetski ekonomisti su izjavili da ćemo se susresti sa najvećom nestašicom žita u istoriji.

Vlada Republike Srbije 3. marta je donela Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, prenose mediji.

Na novosadskoj Produktnoj berzi protekle nedelje kukuruz je zabeležio blagi pad cene, dok sojom i pšenicom nije trgovano. Prema njihovom izveštaju, cene đubriva su bile u padu.

Trenutna kriza u Ukrajini se odražava na ceo svet i ugrožava globalno snabdevanje hranom.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета