FAO vebinar o mogućnostima izvoza voća i povrća iz Srbije na Bliski istok

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj 12. aprila, organizuju onlajn vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća iz Srbije na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, najavio je danas FAO.

Vebinar se organizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, koja smatra da je tržište Bliskog istoka šansa za izvoz srpske hrane, a u okviru projekta „Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope“, čiji je cilj pružanje podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora.
 
Vebinar je namenjen proizvođačima i izvoznicima svežeg voća i povrća iz regiona, koji žele da saznaju više o izvoznim mogućnostima i plasmanu na globalno značajnom i brzorastućem tržištu Bliskog istoka.
 
Stručnjaci iz oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka predstaviće sve aktuelne informacije u vezi sa tržištima hrane u UAE i Saudijskoj Arabiji: trendovima, perspektivama online prodaje, savete za dizajn i obeležavanje maloprodajnog pakovanja i upoznati ih sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća.
 
Učesnici će imati priliku i da postave pitanja i pokrenu diskusiju sa govornicima o svim izazovima i nedoumicama koje imaju prilikom planiranja izvoza voća i povrća na ovo tržište.
 
Istaknuto je da se tržišta UAE i Saudijske Arabije smatraju ne samo velikim uvoznicima hrane za sopstvene potrebe, imajući u vidu da 90% hrane nabavljaju iz uvoza, već i ulaznim tržištima preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.
 
Ukazano je i da se poslednjih godina, tržište Bliskog istoka suočava sa povećanom potražnjom za hranom iz uvoza usled značajnog porasta broja stanovnika, ograničenih lokalnih resursa, rasta BDP po glavi stanovnika, a time i kupovne moći, ali i promena u prehrambenim navikama i sve veći fokus potrošača ka zdravijoj ishrani.
 
Na vebinaru će biti predstavljen elektronski „Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka – UAE i Saudijska Arabija“, koji je izrađen u okviru projekta.
 
Učešće na vebinaru je besplatno, uz registraciju.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

FAO vebinar o mogućnostima izvoza voća i povrća iz Srbije na Bliski istok

Komentari

The apparent volume of distribution for tamoxifen in humans is 50 60 L kg Lien et al cialis online cheap Finally, the nipple itself and the diameter of the areola are often reduced

It is fairly certain than the addition of valsartan to a ОІ blocker without an ACEI reduces mortality cheap 80 mg vardenafil hcl

[url=http://tamoxifen.pics/]best online pharmacy nolvadex[/url]

buy propecia in netherlands Cheung IMY, Xue AL, Kim A, Ammundsen K, Wang MTM, Craig JP

[url=http://xenical.pics/]xenical price uk[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka

Po proizvodnji maline Srbija je u 2022. godini ostvarila treće mesto na globalnom nivou, odmah iza Rusije i Meksika.

Kao i kod mnogih drugih vrsta voća, hlađenje i zamrzavanje mogu produžiti život banane, postoje načini za čuvanje banana kako biste imali određenu kontrolu nad njihovim procesom zrenja i održali ih svežim i ukusnim tokom dužeg vremenskog perioda.

Ne morate uvek da se odreknete slatkiša ako planirate da smršate. Nutricionisti vam daju korisne savete po ovom pitanju.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета