FAO vebinar o mogućnostima izvoza voća i povrća iz Srbije na Bliski istok

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj 12. aprila, organizuju onlajn vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća iz Srbije na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, najavio je danas FAO.

Vebinar se organizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, koja smatra da je tržište Bliskog istoka šansa za izvoz srpske hrane, a u okviru projekta „Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope“, čiji je cilj pružanje podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora.
 
Vebinar je namenjen proizvođačima i izvoznicima svežeg voća i povrća iz regiona, koji žele da saznaju više o izvoznim mogućnostima i plasmanu na globalno značajnom i brzorastućem tržištu Bliskog istoka.
 
Stručnjaci iz oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka predstaviće sve aktuelne informacije u vezi sa tržištima hrane u UAE i Saudijskoj Arabiji: trendovima, perspektivama online prodaje, savete za dizajn i obeležavanje maloprodajnog pakovanja i upoznati ih sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća.
 
Učesnici će imati priliku i da postave pitanja i pokrenu diskusiju sa govornicima o svim izazovima i nedoumicama koje imaju prilikom planiranja izvoza voća i povrća na ovo tržište.
 
Istaknuto je da se tržišta UAE i Saudijske Arabije smatraju ne samo velikim uvoznicima hrane za sopstvene potrebe, imajući u vidu da 90% hrane nabavljaju iz uvoza, već i ulaznim tržištima preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.
 
Ukazano je i da se poslednjih godina, tržište Bliskog istoka suočava sa povećanom potražnjom za hranom iz uvoza usled značajnog porasta broja stanovnika, ograničenih lokalnih resursa, rasta BDP po glavi stanovnika, a time i kupovne moći, ali i promena u prehrambenim navikama i sve veći fokus potrošača ka zdravijoj ishrani.
 
Na vebinaru će biti predstavljen elektronski „Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka – UAE i Saudijska Arabija“, koji je izrađen u okviru projekta.
 
Učešće na vebinaru je besplatno, uz registraciju.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

FAO vebinar o mogućnostima izvoza voća i povrća iz Srbije na Bliski istok

Komentari

The apparent volume of distribution for tamoxifen in humans is 50 60 L kg Lien et al cialis online cheap Finally, the nipple itself and the diameter of the areola are often reduced

It is fairly certain than the addition of valsartan to a ОІ blocker without an ACEI reduces mortality cheap 80 mg vardenafil hcl

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Po proizvodnji maline Srbija je u 2022. godini ostvarila treće mesto na globalnom nivou, odmah iza Rusije i Meksika.

Kao i kod mnogih drugih vrsta voća, hlađenje i zamrzavanje mogu produžiti život banane, postoje načini za čuvanje banana kako biste imali određenu kontrolu nad njihovim procesom zrenja i održali ih svežim i ukusnim tokom dužeg vremenskog perioda.

Ne morate uvek da se odreknete slatkiša ako planirate da smršate. Nutricionisti vam daju korisne savete po ovom pitanju.

Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka trebalo bi da doprinese da se proizvođači i izvoznici uspešno pripreme za plasman svojih proizvoda i osvajanje ovih brzorastućih tržišta.

Internetom kruži fotografija sa jagodama sa jedne pijace i ovo bi bio sasvim uobičajen prizor da nema jednog posebnog natpisa.

Zbog sukoba u Ukrajini i oteženih mogućnosti za transport jabuka u Rusiju, srpski proizvođači ovog voća su počeli da traže nova tržišta za ogromne zalihe koje još nisu rasprodate.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета