OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE VIDELI! Nova najveća i najteža jagoda na svetu ušla u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO)

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Najveća jagoda na svetu dolazi iz Izraela, a uzgojio ju je poljoprivrednik Cači Ariel. Jagoda je kao najteža ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Najveća i najteža jagoda na svetu, koja teži 290 grama uzgojena je u selu Kadima u centralno Izraelu.

Jagoda teži ukupno 299 grama sa sve peteljkom, odnosno 290 grama bez nje. Prethodna jagoda koja drži rekord iz 2015 godine je lakša za 40 grama i uzgojena je u japanskom gradu Fukoka.

Agroinfo.rs

OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE VIDELI! Nova najveća i najteža jagoda na svetu ušla u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jagoda rekorderka bila je teška 101 gram što je izmereno na preciznoj festivalskoj vagi, a šampionka Dragana se kući vratila sa vrednim nagradama - mikrotalasnom pećnicom i folijom za uzgoj jagoda

Agroanalitičar Goran Đaković rekao je da smo ponovo oborili rekord što se tiče izvoza voća - prošle godine inkasirali smo 824,1 milion evra, a samo od malina zaradimo 300 miliona evra.

U vikendu za nama održana je Kobasicijada u Turiji, a ponovo je oboren i Ginisov rekord jer je napravljena najveća kobasica na svetu.

U blizini grada Javne u centralnom delu Izraela, arheolozi su otkrili najstariju vinariju na svetu iz vizantijskog doba za koju se veruje da je stara 1.500 godina.

Daglas Smit, povrtar iz Velike Britanije oborio je svetski rekord kada je sa jedne stabljike ubrao 839 plodova čeri paradajza, što je skoro duplo više od prethodnog Ginisovog rekorda.

Jagoda je jedna od omiljenih vrsta voća kod nas. Iako se zasnivanje zasada jagode obično povezuje sa prolećem i letom, ono se može obavljati tokom cele godine. Nadolazeći period jeseni je takođe odličan ukoliko razmišljate o ovom procesu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета