U borbi protiv ALERGIJE potpuno ublažava simptome, ni manje ni više već DžIN TONIK

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Sezona alergija je uveliko počela, a sa njom i dobro poznati simptomi kao što su kijanje, kašalj i suzenje očiju.

Mada se alergije leče antihistaminicima, manje je poznato da njihove simptome može ublažiti i čašica alkohola, i to džin-tonika. Histamin i sulfit su supstance koje pogoršavaju alergijske reakcije i nalaze u pojedinim vrstama hrane i alkoholnih pića – mahom u tamnijim i fermentiranim, poput crnog vina i piva.

Nasuprot njima, džin i tonik imaju malu količinu histamina, a džin, izvorno, uopšte ne sadrži sulfit, ukoliko ga proizvođač naknadno ne doda u piće.

U borbi protiv ALERGIJE potpuno ublažava simptome, ni manje ni više već DžIN TONIK

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ nedavno je potvrdio prvi slučaj obolevanja od groznice Zapadnog Nila u Srbiji.

Kod alergijske reakcije na hranu imuni sistem reaguje na hranu kao na materije koje su opasne za organizam. Alergijska reakcija na luk je veoma retka.

Mnogo je jednostavnih načina da sami kod kuće napravimo različite napitke, sirupe i druga sredstva koja će nam pomoći da ojačamo imunitet, budemo zdravi i vitalni. Jedna kašika dnevno sirupa čiji recept vam predstavljamo će upravo sve ovo učiniti za naš organizam.

Mnogi istorijski zаpisi ukаzuju nа to dа se dаvno počeo gаjiti i dа je smаtrаn svetom biljkom. Venci od celerа pronаđeni su u egipаtskim grobnicаmа а prаvili su ih i dаrivаli i stаri Grci.

Pravila o bezbednom izlaganju dečje kože suncu treba slediti svuda i na svakom mestu – u dvorištu, na ulici, a pogotovo na moru, jezeru, bazenu tj. pored bilo kakve vode.

Dnevno provodimo dosta vremena u zatvorenom prostoru koji je često pun alergena i čestica koje mogu dovesti do respiratornih infekcija. Pored redovnog provetravanja i čišćenja kuće, određene biljke su vrlo efikasne u čišćenju vazduha i pomažu kod lakšeg disanja u zatvorenom.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета