Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Amrok nose dosta jaja, dobre su i za meso, kao i Nju Hempšir. Evo koje su još kokoške isplative za uzgoj.

.

Isplative rase kokošaka za uzgoj

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Koronavirus je doneo brojne probleme na svim nivoima. Kriza prati i živinarstvo, a naročito se javljaju problemi kod plasmana konzumnih jaja. Osim toga, hrana za živinu je znatno poskupela, kao i energenti.

Virus avijarne influence (pottipa H5N8) čije je prisustvo potvrđeno kod uginulih labudova na području Beograda ne prenosi se sa zaraženih ptica na ljude, ali se može preneti na domaću živinu i prouzrokovati velike ekonomske štete.

Dok evropske zemlje uveliko donose zakone kojima će se u potpunosti zabraniti kavezni uzgoj kokošaka nosilja, sprski farmeri ne znaju kakve im propise država priprema. U slučaju da i naša zemlja usvoji EU praksu, živinari će morati da pređu na druge sisteme ili će pak stavljati katance na farme.

Narod je kukurikanju petla pridavao poseban značaj. Po tome je petao i dobio ime: reč „petao“, „pevac“ ili „oroz“ potiče od turske reči

Talasi vrućine, vlaga, zamena perja (mitarenje), sastavni su deo leta za većinu peradi. Stoga je pravilna ishrana, tokom ovog godišnjeg doba jako važna.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета