Život ŽENE sa sela! Šta je OVO SVE ZA JEDNU ŽENU KOJA SAMO SEDI KUĆI?

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Život jedne prosečne sredovečne žene koja nije u stalnom radnom odnosu u nekoj firmi, već samo domaćica u Srbiji. Znate li šta to znači? Ne, ne znaju svi! Znaju samo one žene koje tako žive!!

Radni dan im počinje oko 6 h...6:30 h, ako im muž radi, a to je u 70% slučajeva, jer muž mora da zadađuje pare ( kako kaže svaki Balkanac) a ona da sedi u kući. 

Ali ajde da se vratim na zadatu temu..

Ako je uspela da popije kafu uspela ako ne, onda ništa jer ona mora već da bude napolju jer već uveliko krava riče, ovce bleje, svinja grdi a kokoš kukuriče. Ma šta je to da se štala počisti, krave pomuzu ( kažu ne muzeš bre ručno, imaš muzilicu ) nazobe, nahrane...da se počiste obori, nahrane i napoje svinje, da se napoje i da seno ovcama i puste na pašu. 

Auu a kokoške da ne zaboravim, čas posla to nahrani, napoj, pusti. E sad misliš gotovo. Nije treba da se opere muzilica, kanta za mleko... da se nahrani neko tele, pa da se spremi mleko za predaju. Nije strašno tek  9 pola 10 h ... imam vremena. Čas ću da zalijem cveće, spremim doručak a i ručak, operem veš, počistim kuću do podne dok ne mora opet stoka da se poji i hrani.

U podne jedan posao manje ne mora da se čisti, ali ako je malo tele ili mali prasići e onda mora. Gotovo već je 15 h aj čas da postavimsto sad će muž da stigne da ruča pa se mora u njivu ako nije zimski period..

E dođe vreme da se sedne da se ruča, konačno malo da se odmore i noge i ruke. Muž nervozan, došao je umoran sa posla i kaže ajde čas na brzinu da se jede i idemo da završimo u njivi šta ima. Gotovo NJENA PAUZA je završena... a ona traje samo dok jede.

Muž na traktoru a ona završava šta ima okolo...prikuplja bale... ma više i ne zna šta treba. Gotovo ajde kući. E a kući sad opet jovo nanovo sve ono od jutros i od podne da se uradi, a muž" muž je umoran on je bio na poslu i vozio traktor on će malo da odmori dok se ne završe životinje pa da sačeka da mu se spremi večera. Jer on radi i otišao je u njivu posle posla a ona je samo domaćica i sedi kući.

Njen radni dan je od jutra do sutra...njen posao se ne vidi jer to je zemlja Srbija... jer to su Srpske domaćice!

Daaa još ako ima i dece, a fala Bogu ima ih... pa unučad što je sve ređe  jer su svi pobegi u grad da ne dožive sudbinu svoje majke i bake. E deci će sve na tacnu da se ne muče oni kad ONA mora.

Baštu će da ostavi za sutra kad ne mora u njivu sa mužem. 

Šta je OVO SVE ZA JEDNU ŽENU KOJA SAMO SEDI KUĆI?

D.M - Agroinfo.rs

Život ŽENE sa sela! Šta je OVO SVE ZA JEDNU ŽENU KOJA SAMO SEDI KUĆI?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vredne ruke, traktor i parcela dobre zemlje odavno nisu garant za uspešnu poljoprivrednu proizvodnju.

Opalo lišće ispod drveća je vredan biološki materijal za pravljenje komposta. Ako je zaraženo, napraviće više štete nego koristi i treba ga ukloniti.

Prema podacima, broj poljoprivrednih gazdinstava se od 2012. godine do današnjih dana smanjio za 62.000.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

U pojedinim selima Srbije ima kuća koje koštaju do 5.000 evra. Imaju 70 kvadrata i okućnicu 2,64 ara. Oni koji kreću u novi život pitaju se kako da dobiju sličan krov nad glavom? Kako možete da dobijete sličnu?

Pandemija koronavirusa dovela je do toga da se odmor na srpskim selima produžio sa dva i po na sedam dana uproseku, dok su pojedini voleli da ostaju i po čitav mesec. Sve je to značajno za razvoj ruralnog turizma naše zemlje.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета