Foto: Glas Javnosti

Foto: Glas Javnosti

Emisija "Glas sela" istražuje zašto 700 hektara pašnjaka na teritoriji Surčina stoji u parlogu već 6 godina? Stočari iz Porgara hoće da napasaju goveda i svinje na ovim pašnjacima ali za to nemaju dozvolu. Iako je nekada u surčinskim selima svako domaćinstvo gajilo krave i svinje u selu Pogar danas samo tri stočara gaje krave i imaju zajedno oko 100 grla.

Ovaj broj mogao bi da bude 7 puta veći kada bi se dozvolila ispaša na Tolincima. U emisiji " Glas sela" bavimo se temom stočarstva u Surčinu. Pogledajte dva potpuno različita stočara koji imaju jasnu viziju kako da unaprede stočarstvo na svom imanju i na čitavoj opštini. 

Naš gost Jovan Milivojević pokloniće manguluce iz Bojčinske šume STOČARIMA IZ OKOLINE obetske bare kako bi napravili svoje zapate i proizvoditi meso koje će se preradjivati u novoj klanici i plasirati u restoranu Bojčinske šume. JAVITE SE REDAKCIJI GLAS SELA PUTEM instagrama "Glas sela 2020" ili putem telefona redakcije 060/301-90-72 
Za predah u prirodi "Glas sela" savetuje da posetite Bojčinske šumu, prirodnu oazu mira i lepote koja se nalazi na samo 30 kilometara od centra Beograda. 

Izvor: Glas Javnosti / Glas Sela

Mangulice za Surčince

Komentari

Precontemplation would be if he denied there was even a problem buy accutane 5 mg online usa 54 REAL WORLD MACRO

I have found that I can t taste salt and most savory foods can i buy cialis online

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Vredne ruke, traktor i parcela dobre zemlje odavno nisu garant za uspešnu poljoprivrednu proizvodnju.

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Opalo lišće ispod drveća je vredan biološki materijal za pravljenje komposta. Ako je zaraženo, napraviće više štete nego koristi i treba ga ukloniti.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета