Foto: Glas Javnosti

Foto: Glas Javnosti

Emisija "Glas sela" istražuje zašto 700 hektara pašnjaka na teritoriji Surčina stoji u parlogu već 6 godina? Stočari iz Porgara hoće da napasaju goveda i svinje na ovim pašnjacima ali za to nemaju dozvolu. Iako je nekada u surčinskim selima svako domaćinstvo gajilo krave i svinje u selu Pogar danas samo tri stočara gaje krave i imaju zajedno oko 100 grla.

Ovaj broj mogao bi da bude 7 puta veći kada bi se dozvolila ispaša na Tolincima. U emisiji " Glas sela" bavimo se temom stočarstva u Surčinu. Pogledajte dva potpuno različita stočara koji imaju jasnu viziju kako da unaprede stočarstvo na svom imanju i na čitavoj opštini. 

Naš gost Jovan Milivojević pokloniće manguluce iz Bojčinske šume STOČARIMA IZ OKOLINE obetske bare kako bi napravili svoje zapate i proizvoditi meso koje će se preradjivati u novoj klanici i plasirati u restoranu Bojčinske šume. JAVITE SE REDAKCIJI GLAS SELA PUTEM instagrama "Glas sela 2020" ili putem telefona redakcije 060/301-90-72 
Za predah u prirodi "Glas sela" savetuje da posetite Bojčinske šumu, prirodnu oazu mira i lepote koja se nalazi na samo 30 kilometara od centra Beograda. 

Izvor: Glas Javnosti / Glas Sela

Mangulice za Surčince

Komentari

Precontemplation would be if he denied there was even a problem buy accutane 5 mg online usa 54 REAL WORLD MACRO

I have found that I can t taste salt and most savory foods can i buy cialis online

Fatty Acids, Omega 3 is propecia safe It is based on the principle that most individuals with tinnitus can better tolerate outside noise than they can their own inner head noise

[url=http://sildenafil.live/sildenafil.html]sildenafil canada over the counter[/url]

[url=https://citalopram.download/]citalopram 20[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na obroncima Suve planine, na izlazu iz Sićevačke klisure smestilo se selo Tamnjanica, koji mnogi danas nazivaju srpskom Provansom. Zahvalujući svom položaju, ruža vetrova ovde ne prestaje tokom cele godine, a to su kažu idealni uslovi za gajenje brojnih autohtonih vrsta biljaka, voća i vinove loze.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

U nekom selu živeli su čovek i žena, čovek na njivi, a žena radila u kući. Čovek bi odmah, čim bi dan osvanuo, uhvatio volove i otišao u polje orati, a žena bi ostala kod kuće radeći, te bi mu uvek donela ručak na njivu.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета