Milica i Ilija Glišić za Agroinfo: 'Posle posla se bavimo poljoprivredom i to nam predstavlja zadovoljstvo'

Foto: Agroinfo.rs

Foto: Agroinfo.rs

U novoj emisiji ’Glas sela’ imate priliku da se upoznate sa porodicom Glišić koja objašnjava kako se život na selu može dobro organizovati i pored profesionalnih obaveza, a takođe ćete videti i po čemu je porodica Nešić tako posebna, nesvakidašnja i bogata.

Mnogi žele što pre da pobegnu sa sela u gradove, ali verujemo da će uskoro biti sve više mladih koji će rešiti da se vrate na svoje porodično imanje i započnu sopstveni biznis. Iako ovaj proces nije lak, nije ni nemoguć, a to nam dokazuje i mladi bračni par Glišić. Kažu da su na dobrom putu da ostvare svoje ciljeve iako imaju još dosta toga da urade. Pored toga što imaju svoje poslove u kojima su jako uspešni, oni se ozbiljno bave i poljoprivrednom proizvodnjom. Obrađuju 15 ha poljoprivrednog zemljišta, a bave se i stočarstvom. Trude se da svoj život organizuju na selu i to im trenutno dobro ide, a napominju i da mir koji imaju, kao i domaća zdrava hrana koju gaje, nemaju cenu. 

Pored porodice Glišić, upoznaćete i njihove komšije, porodicu Nešić koja u srcu Šumadije obrađuju 170 ha poljoprivrednih površina. Ipak, njihovo najveće bogatstvo su njihova deca. Sanja i Dragan ih imaju jedanaestoro - dve devojčice i devet dečaka. Svi oni su jako dobri i uzorni đaci u školi nakon koje pomažu svojim roditeljima u kući, na polju, u štali. Velike seoske porodice i mladi na selu jesu naša budućnost, te se kao društvo moramo truditi da srpsko selo i srpsku poljoprivredu održimo u životu jer je to jedini način da i sami opstanemo.

Celu emisiju možete pogledati u videu koji sledi.

 

 

Agroinfo.rs

Milica i Ilija Glišić za Agroinfo: 'Posle posla se bavimo poljoprivredom i to nam predstavlja zadovoljstvo'

Komentari

Yen 2019 chap 30 cialis online without prescription 2 and 11, with the average missing rate being 5

Read the drug prescription information of Tamoxifen Teva before taking it propecia results

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Vredne ruke, traktor i parcela dobre zemlje odavno nisu garant za uspešnu poljoprivrednu proizvodnju.

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Opalo lišće ispod drveća je vredan biološki materijal za pravljenje komposta. Ako je zaraženo, napraviće više štete nego koristi i treba ga ukloniti.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета