Bela Jolokija je najskuplja sorta cili paprike

Foto: Print screen youtube

Foto: Print screen youtube

Postoji vise boja tipa Jolokije,medutim bela boja Jolokije je najređa i najinteresantnija.Inace Jolokija je ginisov rekorder po ljutini iz 2006 god.

 Ima ljutinu 800.000 do 1.000.000 SHU. Inace spada u najskuplje sorte cili paprika. Duplo je skuplja od crvene. Kada sazri postaje bele boje. 

Pre sejenja seme potopiti 3 dana u caj od kamilice.nakon tretiranja sa kamilicom, posejati ga u saksije za pikiranje ili jogurt caše.Caše pokrite providnom najlonskom kuhinjskom folijom,radi zadržavanja vlage i toplote. Cim seme krene klijat skinite foliju. Saksije je potrebno držati na osvetljenjom i toplom mestu. Potrebno je zalivanje ali nesme biti preterna vlaga. Kasnije sadnice možete da prebacite polovinom aprila u plastenik ili u baštu. Seme isklija od 15 do 30 dana. Iskljucivo sejte na ovaj nacin,jer seme od jolokije ima tvrdu opnu.

Izvor:staresortesemena.com

Bela Jolokija je najskuplja sorta cili paprike

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tvrdi se kako najkvalitetniji đumbir raste upravo u središnjem planinskom delu Jamajke. Kina je najveći svetski izvoznik ove biljke, a Indija gotovo celi svoj uzgoj koristi za domaće potrebe.

Osim pružanja začinjenog okusa obrocima, jedno istraživanje pokazuje da crvena čili papričica potencijalno može produžiti nečiji život. Istraživanje pokazuje da ljudi koji jedu čili papričicu mogu živeti duže od onih koji ne jedu.

Zemlja porekla ove paprike je Mexico's Yucatan Peninsula (za ovu vrstu konkretno, kazu da je dobijena na Jamajci)

Rasprostranjenost ove papričice je okolina Perua, a pomoću biljnog prometa dolazi na druge kontinente

Više iz estetskih nego iz zdravstvenih razloga, vodimo računa o kilogramima i kao većina žena opterećene smo kilažom, posebno obimom struka. Koji god da je vaš razlog, predstavljamo vam super hranu za ravan stomak i tanji struk.

Kako bi barem donekle unos soli uspeli da regulišemo, treba da posegnemo za njenim zdravijim alternativama.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета