"БОЉЕВАЦ - КАПИЈА ТИМОЧКЕ КРАЈИНЕ": Седам милиона динара за подстицај раста пољопривреде

АМГ д.о.о., Фото: Небојша Мандић

АМГ д.о.о., Фото: Небојша Мандић

Општина Бољевац и ове године наставља стратегију субвенционисања пољопривредних произвођача.

Ове године у Фонду за пољопривреду, у оквиру Програма руралног развоја, обезбеђено је седам милиона динара. Висина субвенција износи 48 посто од вредности појединачне инвестиције, саопштила је општинска управа.

Забележено је велико интересовање пољопривредних произвођача за различите видове подстицајних средстава, а све више је оних који се опредељују за воћарство. Пољопривредни произвођачи, њих 97, који имају регистрована газдинства и испунили су услове конкурса за доделу субвенција из области пољопривреде, потписали су недавно уговоре о суфинансирању набавке опреме, механизације или садног материјала из области ратарске, сточарске, воћарске производње и пчеларства, наводи се у саопштењу Општине Бољевац након потписивања уговора.

Пројекат „Бољевац – капија Тимочке Крајине“ је суфинансиран средствима из Општине Бољевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Агроинфо/ Данас.рс / од 09.08.2018.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Услед тога што се не могу уматичити, сточари са Суве планине који узгајају шарене краве су остали без субвенција

Министарство привреде објавило је тендер за продају имовине Пољопривредног комбината Београд (ПКБ) по почетној цени од 104,5 милиона евра. Рок за достављање понуда је 10. септембар

Држава је напокон саопштила почетну цену за продају ПКБ-а, која износи 12,35 милијарди динара, односно око 100 милиона евра, изјавио је шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета