Lepote Srbije


Eh, koji zimski rajovi! Ko bi rekao da su banje u Srbiji toliko "in" tokom hladnih meseci?


Reke Srbije predstavljaju veliko prirodno bogatstvo naše zemlje. Reke Srbije otiču u tri mora, a to su Crno more, Jadransko more i Egejsko more, odnosno, pripadaju crnomorskom, jadranskom i egejskom slivu.


Srpska rakija nadaleko je poznata, ona je u našem narodu lek za telo, za dušu, ali i sredstvo za dezinfekciju i mnogo toga još.


Stene prekrivene mahovinom i voda koja se probija kroz njih praveći brzake, čine impresivnu sliku ove oaze netaknute prirode.


Fruška Gora krije čak 16 jezera. Mahom su veštačka, nevelike površine, ali izuzetne lepote. Odličan su izbor za izlet, kupanje tokom leta, a neka od jezera na Fruškoj Gori su pogodna za ribolov.


Pravoslavni Božić se obeležava svakog 7. januara, kada se završava četrdesetodnevni božićni post. Dan pre Božića se naziva Badnji dan, a veče pre, Badnje veče.


Nacionalni park Tara svrstan je od strane čuvenog američkog časopisa Forbs među zapanjujuće prirodne lepote na Balkanu koje treba posetiti.


Deliblatska peščara je specijalni rezervat prirode koji obiluje biljnim i životinjskim vrstama koje su od izuzetnog značaja na svetkom nivou.


SRBIJA prepuna zanimljivih cinjenica, bogate istorije, nacionalnih parkova, banja, planina, reka i jezera koje treba svuda isticati i s ponosom možemo reći odakle potičemo


Jedna od najlepših planina u Srbiji, nalazi se na jugoistoku Srbije na udaljenosti 17 km od Niša, pored auto-puta Niš - Sofija. Suva planina se u vidu potkovice prostire pravcem severozapad - jugoistok.


Perućac je turističko naselje na desnoj obali reke Drine koje posetioce privlači tokom cele godine.


Našu zemlju odlikuju najrazličitiji prirodni predeli na kojima nam mnogi mogu pozavideti. Slikom i tekstom vas vodimo u okolinu Pirota i u lepote koje ćete poželeti odmah da posetite.


Rečica čije je zvanično ime Vrelo u naučnim krugovima ali i među lokalnim stanovništvom poznata je pod nadimkom "reka Godina". Njena dužina od 365 m (tačno koliko godina ima dana) razlog je njenog neobičnog nadimka.


Svima koji Srbiju vole da istražuju na nešto drugačiji način, da pešače i planinare, preporučujemo da krenu putem srpske istorije i istraže predeo od planine Rudnik do Rajca.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета