MLEKO OD KOBILE: Izuzetno zdravo pogotovu za jačanje imuniteta

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Istorija primene kobiljeg mleka ide još od Kine, gde su ga upotrebljavali pre 3000 godina kao čudo medicine. Zvali su ga “božanskim nektarom”. Opisuju da isceljuje i jača imuni sistem.

Kobilje mleko ima važna prehrambena i terapeutska svojstva, i zbog toga se koristi u vidu kozmetičkih i terapeutskih preparata za decu i odrasle. Kobilje mleko jedinstven je prirodni proizvod. Izuzetno je bogato vitaminima A, B1, B2, B6, B12, C, K, E te mineralima – gvožđem, kalcijumom, fosforom, kalijem i drugim. Ima nizak udeo mlečne masti, te izuzetno visok udeo višestruko nezasićenih masnih kiselina od kojih se sintetiziraju omega 6 i omega 3 masne kiseline čija je vrednost nezamenjiva za ljudski organizam. Visoka razina sirutkinih proteina povećava opskrbu organizma esencijalnim aminokiselinama.

Iako upotreba kobiljeg mleka u lekovite svrhe još uvek nije dovoljno znanstveno istražena ljudi ga i dalje koriste u slučaju raznih tegoba disajnih puteva, astme, bronhitisa, alergija, bolesti kože (neurodermitis ili atopijski dermatitis, psorijaza, akne…), bolesti probavnog trakta (ulkus kolitis, Kronova bolest), metaboličkih poremećaja, kod ukočenih zglobova, za brži oporavak nakon operacije, za hronicni umor i stres, prevenciju kardiovaskularnih bolesti i upalnih procesa, sprečavanju nastajanje ateroskleroze, za rehabilitaciju pacijenata s koronarnim i krvožilnim bolestima, za sprečavanje nastanka i razvoja tumorskih stanica.

Ovo mleko po sastavu ima slicnosti sa magarecim mlekom, sa tim sto se kobilje mleko vise koristi u svrhu lecenja, a nesto manje u izradi kozmetickih proizvoda. Oko 3 miliona ljudi u svetu redovno pije kobilje mleko. Dnevna doza za odrasle je 250 ml a za decu 125 ml. U terapijske svrhe se koristi minimum mesec dana, a moze se koristiti posle prestanka simptoma bolesti, neograniceno dugo. 

Kobila, za razliku od krave, mora uza sebe stalno imati ždrebe da bi bila u laktaciji. Ždrebe sisa često i stalno prazni kobilje vime koje je vrlo male zapremine. Iako kobile, ovisno o pasmini, mogu dati i preko 20 l mleka dnevno, gotovo sva ta količina potrebna je ždrebetu da bi se pravilno razvilo i ostalo zdravo.

Agroinfo.rs

MLEKO OD KOBILE: Izuzetno zdravo pogotovu za jačanje imuniteta

Komentari

Ako neko zna gde se moze nabaviti kobilje mleko u Srbiji neka pusti poruku na 0654189458. HVALA .

Viagra 50 Mg Quick Dissolve [url=http://buycialikonline.com]cheapest cialis available[/url]

ivermectine 6mg Costos De Kamagra

Comprar Cialis Farmacia Espana buy stromectol 6 mg online

real cialis online Monitor Closely 1 tadalafil increases effects of triamterene by pharmacodynamic synergism

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ranije su nazivane magičnim biljkama zato što su samo mogle da izniknu same od sebe nakon kiše. Nakon otkrivanja novih vrsta pečuraka, ljudi su počeli da ih uzgajaju kako prirodno, tako i veštački i njihovu proizvodnju su komercijalizuju.

Danas je kajgana sa slaninom većini omiljeni doručak, navika i potreba.

Nazivaju ga tajlandskim ili kineskim grejpfrutom, ali nije kiseo poput grejpfruta – slatkastog je ukusa i malo čvršći.

Drvo voćke raste u prašumi severne Amerike, a dostiže visinu od 3.5 do 6 metara. Cupuacu je za starosedioce osnovni izvor hrane tokom kišne sezone,

Crni javor nalik drvetu pripada porodici javora. Med od crnog javora koristan je pčelarski proizvod koji se dobija iz nektara cvetova višegodišnjeg grmlja tatarskog crnog javora (crni javor ili javor). Biljka meda cveta sredinom maja i traje ne više od tri nedelja, nakon čega započinje pumpanje proizvoda.

U ishrani čoveka koristi se sve što peršun daje, list, plod, stabljika i koren. Uglavnom poznata kao  “obična začinska biljka” dok se ne upoznate sa svim njegovim blagodetima jedna od njih je peršunov uticaj na mršavljenje. 

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета