Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Gajenje začinskog bilja u saksijama danas je postalo veoma popularno iz više razloga. Prvi je taj što ove biljke možete držati i na terasi...

.

Uputstvo za uzgoj začinskog bilja

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Posadili ste origano, on je počeo da cveta i ne znate šta biste sa cvetovima. Kako ne biste došli u ovu situaciju obavezno pročitajte članak i pripremite se za uzgoj predivne začinske i lekovite biljke, kao što je origano.

Postoji mnogo vrsta nana za koje je zajedničko to, da brzo rastu i šire se, a najpoznatije među njima su pepermint, zelena nana, slatka nana i čokoladna nana. Za uzgoj ove biljke potrebno joj je obezbediti obilje prostora, što podrazumeva saksiju većeg formata. U nastavku slede tri načina kako možete da je gajite.

Saveti za gajenje lovora - sadnja, uzgoj, berba, sušenje. Seme mu je veoma krupno i seje se na jesen ili proleće i to u manje saksije.

Sveže začinsko bilje oživljava svaki obrok. Međutim, nemaju svi dovoljno prostora da gaje biljke odvojeno, što je sasvim u redu, jer mnoge začinske biljke mogu da se sade zajedno. Evo i koje.

Gajenje začinsko bilja verovatno je logičan izbor za sve, posebno kada uređujete baštu kako biste udovoljili vašim kulinarskim potrebama. Ovo su najkorisnije začinske biljke koje možete imati.

Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Lako se gaji u saksiji. Ova metoda je idealna za sve koji imaju ograničen prostor. Potrebno je malo održavanja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета