Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Dovoljno je samo reći da je 3x jači antioksidans od Aronije. Jedna kašičica na dan vam može promeniti život!!!

Izuzetno razgranato drvo u prirodi dostiže visinu i desetak metara, a gotovo svaki deo biljke je upotrebljiv. Koren joj je razvijen. U zemlji širi zadebljale krtolaste tvorevine od dvadesetak centimetara. Mirisom podseća na ren.

Voli temperature od 20 stepeni pa naviše, a ukoliko joj se osiguraju odgovarajući uslovi gajenja, biljka nema period mirovanja, ne odbacuje listove i može da cveta čitave godine.

Presađuje se u proleće u mešavinu treseta, peska i šumske zemlje, uz drenažni sloj na dnu gde će se postaviti. Odgovara joj osunčano mesto, ali ne ono na koje zraci sunca direktno padaju.

Moringa pomaže kod upala. Obnavlja ćelije mozga, reguliše krvni pritsak, rad metabolizma, štitne žlezde, odnosno telesnu težinu. Dobra je kod lečenja anemije (B kompleksi), dijabetesa jer održava odgovarajući nivo šećera u krvi, a preporučuje se i kao prevencija osteoporoze zbog bogatstva vitaminom D.

Najčešće se koristi njeno lišće koje se suši hladnim postupkom a potom melje u prah i pije kao čaj. Od lišća se takođe prave i salate, variva, začini. Od semenki se u postojbini moringe pravi ulje, a nakon njihovog ceđenja male pogačice se odlažu u vodu.

Dobro podnosi i orezivanje listova da bi se podstaklo njeno grananje. 

MORINGA FABRIKA ZDRAVLJA

Vitamini A (Alfa and Beta-Karoten), B, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K, Folna Kiselina, Biotin i još više…

Mineral

Kalcijum, Hlorid, Hrom, Bakar, Fluor, Gvožeđe, Mangan, Magnezijum, Molibden, Fosfor, Kalijum, Natrijum, Selenium, Sumpor, Cink, Bor…

Svih 8 Esencijalnih Amino Kiselina

Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Fenilalanin, Treonin, Triprofan, Valin…

10 Dodatnih Amino Kiselina

Alanin, Arganin, Aspartanska Kiselina, Cistin, Glutamin, Glicin, Histidin, Prolin, Serin, Tirozin

Drugi Blagotvorni Nutricijenti

Hlorfil, Karotenoidi, Citokinini, Flavonoidi, Omega (3, 6, 9) ulja, Biljni Steroidi, Polifenoli, Lutein, Ksantin, Rutin, Zeaksantin, i još toga.

Spada u retke vrste drveća koje rađa i tokom suše, a poznato je kao lek za gotovo dvesta bolesti. U Južnoj Americi moringa se koristi kao prečistač vode 

Izvor:moringadrvozivota

Zeleno zlato - Moringa

Komentari

acheter levitra en valais Koovakkattu, D

the cause isn t serious and can be easily treated propecia costco

buying cialis online usa Oral contraceptives, tubal sterilization, and functional ovarian cyst risk

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prva stvar vezana za mandarine koja u samom startu privlači je osvežavajuće dejstvo i niska kaloričnost, obezbeđuje 80 odsto potrebnog dnevnog unosa vitamina C.

Zeolit nije neki konkretan prah, već ime za oko 200 raznih minerala koji se mogu naći u prirodi. Njegovo delovanje u humanoj medicini se još uvek pomno istražuje, a stručnjaci za ishranu objašnjavaju koliko je on zaista zdrav.

Upotreba badema u ishrani i alternativnoj medicini je započeta još pre više od 5 milenijuma u Kini. Spada u nutritivno najbogatiji orašasti plod na svetu.

Po nekim verovanjima jabuka predstavlja zabranjeno voće, pominjana je u mnogim bajkama, u modernoj istoriji je simbol zdravlja i vitalnosti.

Zelena salata je jedna od najrasprostranjenijih povrtarskih biljaka i deo je trpeza širom sveta. Osim što je ukusna i osvežava, salata je veoma zdrava i bogata brojnim vitaminima i mineralima. U nastavku teksta saznajte zašto je ovo povrće, koje nam je toliko dostupno, zdravo za naš organizam.

Većina vitamina koja nam je potrebna za svakodnevno funkcionisanje se nalazi u hrani koju jedemo. Potpuno je drugačija situacija sa mineralima koji su deficitarni i koje često moramo unositi u vidu suplemenata.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета