NEVEROVATAN PRIZOR: 'Traktorski Titanik' rekonstruisan nakon više od jednog veka (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Najveći parni traktor na svetu, Case 150 KS, koji je konstruisan davne 1905. godine, rekonstruisan je nakon više od jednog veka i stavljen u funkciju.

Kori Anderson koji je ovu mašinu obnovio je opisuje kao "Titanik od traktora". Ovakvih modela u svetu bilo je svega devet, ali nijedan nije sačuvan.

Traktor je rekonstruisan na osnovu originalnih nacrta, a ceo proces je trajao deset godina. Anderson je imao san da ponovo oživi čuvenu mašinu i u tome je uspeo. Za ovaj poduhvat trebalo mu je više od 8.000 sati.

- Moj dečački san je bio da ovo uradim. Dakle, znao sam da moram imati objekte i resurse, opremu i tim koji će podržati ovako nešto. Tako sam pokrenuo "Anderson Industries" u svojoj garaži - objašnjava Kori Anderson.

Parni traktor je širok 4,5 metara, visok 4,2, a dugačak 8,4 metra. Težak je više od 34 tone, a motor ostvaruje 200 obrtaja u minuti. Glavni sistem podrazumeva kotao koji generiše paru visokog pritiska koja služi kao pogon ovoj mašini.

Parna mašina je nakon puštanja u rad isprobana zajedno sa dva Džon Dir pluga, a prizor je zaista neverovatan.

Agroinfo.rs

 

 

NEVEROVATAN PRIZOR: 'Traktorski Titanik' rekonstruisan nakon više od jednog veka (VIDEO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici po obećanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića očekuju da mineralno đubrivo urea dobiju do 18. januara po dogovorenoj ceni od oko 80 dinara po kilogramu, inače će se organizovati protesti, najavio je predsednik Udruženja poljoprivrednika ”Stig“ Nedeljko Savić.

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Prethodna godina za agrar je bila vrlo specifična. Pojedine kulture su slabije rađale zbog sušnog perioda, dok su druge beležile rekorde. Cene hrane su porasle, a zarada od prodaje na inostranom tržištu porasla.

Ove životinje aktivno učestvuju u poljoprivrednim radovima i potpomažu ih

Ministarka trgovine Tatjana Matić prisustvovala je obeležavanju stogodišnjice osnivanja prve robne berze na ovim prostorima. Naime, novosadska Produktna berza osnovana je davne 1921. godine

Uprava za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ažurirala je liste registrovanih sredstava za zaštitu i ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta koje je dozvoljeno koristiti u organskoj proizvodnji.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета