LUK PEČEN U RERNI: Saznajte za sve njegove neverovatne lekovitosti

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Malo ljudi zna da su korisni ne samo sveži, već i pečeni luk, koji ima snažno antibakterijsko dejstvo.

Sok od svežeg luka sa medom leči bronhitis i upalu pluća, ublažava napade kašlja. On pomaže kod bolova u uhu i može čak da snize telesnu temperaturu kada se nanese na noge. Luk tokom toplotne obrade ne gubi korisna svojstva, već naprotiv! Luk treba da pečete direktno u kori i nanosite na bolna mesta dok vam ne bude bolje.

Pečeni luk treba da koristite za lečenje akni. Topao oblog od luka treba držati na problematičnom mestu 20 minuta dnevno. Vrlo brzo akne će nestati. Čak i hemoroidi mogu da se izleče zahvaljujući luku pečenom u rerni! Obloge od luka imaju dezinfekciona svojstva i pomažu kožnim tkivima da se brzo obnavljaju.

Pečeni luk treba češće da jedu svi koji imaju problema sa zgrušavanjem krvi. Posle srčanog ili moždanog udara, preporučuje se svakodnevno jesti takav luk. 

Veoma je važno da na ovaj način uvedete luk pripremljen za ljude koji pate od dijabetes melitusa ili imaju predispoziciju za porast šećera u krvi. Možete jesti luk i pored glavnih jela, ili ga jesti na prazan stomak svako jutro.

Efekat je primetan u roku od nedelju dana, a sve zahvaljujući divnom sastavu ovog povrća: sumpor i gvožđe u pečenom luku pomažu u normalizaciji nivoa glukoze u krvi i pospešuju pravilno funkcionisanje pankreasa i jetre.

Kada jedu pečeni luk, stanje pacijenata sa hipertenzijom i aterosklerozom se poboljšava. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste, oslobode aterosklerotskih plakova i sprečavaju nagle skokove krvnog pritiska.

Posle pečenja u rerni, esencijalna ulja samo nestaju iz luka, što svežem luku daje specifičan ukus i miris, ali njegova korist ostaje.

Agroinfo.rs/novosti.rs

LUK PEČEN U RERNI: Saznajte za sve njegove neverovatne lekovitosti

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako volite orijentalnu kuhinju, sigurno ste u njihovim jelima osetili ukus koji podseća na limun. Radi se o začinu

Mnoge sjajne biljke su nam nadohvat ruke i mogu biti od pomoći kod rešavaja brojnih problema. Jedna od njih je i kineski peršun.

Semenke crnog susama, sa kojih nije skinuta opna, sadrže značajno veći procenat kalcijuma od očišćenih, kao i drugih minerala, gvožđa, kalijuma, magnezijuma. Pored toga opna obezbeđuje hrskaviji i snažniji ukus.

Holesterol je supstanca slična vosku koja se nalazi u svim ćelijama organizma i ima brojne funkcije, uključujući izgradnju telesnih ćelija. Ukoliko u našem organizmu ima više holesterola nego što je potrebno, on može izazvati velike probleme.

Judino uvo se mora koristiti u vrlo malim količinama, za razliku od drugih lekovitih gljiva. Dozvoljeno je 150 gr svežih ili 15 gr suvih nedeljno.

Dobrom ishranom možemo da u velikoj meri zaštitimo svoje krvne sudove i obnovimo njihovu prohodnost, U nastavku teksta pročitajte koje namirnice vam mogu u tome pomoći.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета