Pomoću bilja do zdravog i blistavog osmeha

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Put do blistavog i zavodljivog osmeha je znatno lakši uz male tajne koje sadrži začinsko bilje.

Razvoj karijesa i bolesti desni kao i loš zadah se u značajnoj meri sprečava konzumacijom zelenog i crnog čaja. Oni sadrže antioksidantne biljne supstance koje sprečavaju širenje bakterija u ustima i tako umnogome pomažu u očuvanju zdravlja zuba. Za zdravlje i ljepotu vaših zuba sami možete učiniti puno više od pranja i pregleda, ako u prehranu ubacite namirnice koje će vas do blistavog osmeha dovesti na prirodan način. Žvakanje je zdravo, jer njime lučimo supstancu koja štiti zube od nastanka karijesa. Najbolje je pojesti suvo voće, žitarice, jabuku ili sirovu mrkvu ili celer. Jabuka je izuzetno zdrava za zube jer osim što je bogata vitaminom C, sadrži i kalcijum, fosfor i fluor koji pomažu u očuvanju i izgradnji zuba i gleđi, ali i zaštiti desni. Voće i povrće bogato vlaknima i vitaminom C trebalo bi trebalo da postane deo vaše svakodnevne prehrane, jer upravo ono pomaže pri očuvanju beline vaših zuba.

Cimet, peršun, metvica – kao začini, čajevi ili napitci pomažu protiv lošeg zadaha, ali i liječenju zubobolje
Kadulja, ružmarin, aloe vera – ispiranjem usta sa napitcima na bazi ovih biljaka pomoći će kod bolova u desnima
Kamilica – njena protivupalna svojstva pomažu pri bolesti zuba i ublažavaju bolove nakon vađenja zuba.
Lovor – delotvoran u izbeljivanju zuba, uklanja tamne mrlje, a koristi se tako što se utrljava na zube
Kora narandže i limuna – očistite ih i svakodnevno njima trljajte zube, a njihova kiselina će učiniti da za nekoliko meseci uočite koliko su vaši zubi belji nego ranije

Izvor:pvportal.me

Pomoću bilja do zdravog i blistavog osmeha

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Peršun obiluje vitaminom C i to u svom prirodnom obliku što je jako važno, jer ga na taj način organizam najlakše usvaja. U ishrani čoveka koristi se sve što peršun daje, list, plod, stabljika i koren.

Dolaskom jeseni stižu i hladniji dani koji donose i češće prehlade. Zato pripremite svoj organizam na vreme, savetujemo vam nekoliko zdravih jesenjih namirnica koje mogu da pomognu u jačanju imuniteta.

Preterano konzumiranje šećera može dovesti do brojnih problema sa zdravljem. Naučite kako da kontrolišete potrebu za slatkim namirnicama pomoću nekoliko prirodnih proizvoda.

Peršun je biljka koja je široko rasprostranjena na našim prostorima i uglavnom se koristi kao začin i dekoracija. U nastavku saznajte koje sve benefite čaj od peršuna donosi našem organizmu.

U ishrani čoveka koristi se sve što peršun daje, list, plod, stabljika i koren. Uglavnom poznata kao  “obična začinska biljka” dok se ne upoznate sa svim njegovim blagodetima jedna od njih je peršunov uticaj na mršavljenje. 

Sve više slušamo o upornoj bakteriji Ešerihija koli koja postaje imuna na bilo koji antibiotik kao i kada je izlečimo, uvek postoji opasnost od njenog povratka i ponovnih infekcija.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета