NEMAČKI POLJOPRIVREDNICI U STRAHU: Ukoliko se ovaj trend nastavi, cena hleba mogla bi da dostigne čak 10 evra

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Rat u Ukrajini doveo je do brojnih poremećaja na svetskom tržištu i do poskupljenja na svim nivoima. Poljoprivrednici u Nemčkoj strahuju da bi cene i dalje mogle da rastu, naročito u sektoru žitarica.

Kako pišu ondašnji mediji, ukoliko se nastavi ovako, Udruženje poljoprivrednika ove zemlje je najavilo da bi hleb mogao da dostigne cenu od čak 10 evra.

Ranije su mediji izvestili da je cena osnovne životne namirnice u pojedinim delovim Italije već dostigla 10 evra po kilogramu.

Agroinfo.rs

 

NEMAČKI POLJOPRIVREDNICI U STRAHU: Ukoliko se ovaj trend nastavi, cena hleba mogla bi da dostigne čak 10 evra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

U Srbiji pšenica predstavlja jednu od najvažnijih poljoprivrednih kultura. Ipak, rat u Ukrajini uzrokovao je globalne poremećaje na tržištu, pa su tako i silosi u našoj zemlji još uvek puni, uprkos tome što se bliži nova žetva.

Ponude za ranu kupovinu od proizvođača poljoprivrednih mašina počinju u avgustu i septembru. Međutim, ove godine proizvodnju poljomehanizacije prate problemi u lancima snabdevanja i dostupnosti komponenti s čime se bori i Fendt iz Marktoberdorfa, piše Frankfurter Allgemeine.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Kraft Hajnc je, komentarišući nadolazeća povećanja cena, rekao da ona odražavaju troškove proizvodnje sa kojima se suočava cela industrija

Od kada se prati stanje na tržištu, u ovom regionu nije zabeležena cena od 450 dinara po kilogramu, objavio STIPS

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета