Prehrambeni proizvodi organskog porekla izuzeti od zabrane izvoza

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Vlada Srbije je juče, 14. aprila, usvojila odluku kojom se od zabrane izvoza izuzimaju prehrambeni proizvodi organskog porekla.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila dopunjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se od zabrane izvoza izuzimaju prehrambeni proizvodi organskog porekla, saopšteno je posle sednice Vlade.

- Imajući u vidu male površine na kojima se u Srbiji odvija organska proizvodnja – sektor koji se u Srbiji tek razvija, i činjenicu da su u pitanju proizvodi prvenstveno namenjeni izvozu, procenjeno je da izuzimanje od postojeće zabrane ne ugrožava domaće tržište i prehrambenu sigurnost stanovništva - navedeno je u saopštenju Vlade.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Prehrambeni proizvodi organskog porekla izuzeti od zabrane izvoza

Komentari

GD2 is also expressed in the ciliary body and the iris, so a cross reaction with the antibody is possible online lasix 2005 Mar Apr; 142 2 45

BPs significantly reduce the rate of bone turnover, primarily by inhibiting osteoclastic activity cialis online reviews

She said she does complete blood work levitra dosage 20mg

PubMed 16412721 CrossRef finpecia for sale

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета