Podržavna inicijativa za izgradnju nacionalne klanice za ovce u Šumadiji

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ovčarstvo u Šumadiji je jedna od razvojnih šansi ovog kraja Srbije, pa je podržana ideja o izgradnji nacionalne klanice za ovce.

U Šumadijskom upravnom okrugu održan je sastanak predstavnika Udruženja odgajivača ovaca sa sedištem u Kragujevcu, svih opština u Šumadiji, Privredne komore, Poljoprivrednog fakulteta Beograd, PSSS Kragujevac sa Biljanom Ilić Stošić, načelnicom Šumadijskog okruga.

Načelnica Ilić Stošić istakla je značaj Šumadije u okviru poljoprivrednog potencijala Srbije i najavila značajniju podršku države.

Na zvaničnom sajtu opštine Knić navedeno je da je ovčarstvo ocenjeno kao jedna od razvojnih šansi Šumadije, pa su predstavnici opština podržali su inicijativu za izgradnju nacionalne klanice. Predsednik Opštine Knić, Srećko Ilić istakao je značaj ovčarstva za razvoj opštine, posebno podizanje klaničnih i prerađivačkih kapaciteta i izrazio spremnost lokalne samouprave da podrži realizaciju takvog projekta.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

 

Podržavna inicijativa za izgradnju nacionalne klanice za ovce u Šumadiji

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Nestašice mleka u radnjama više nema, problem je rešen uvozom. Međutim, problem u mlečnom govedarstvu i dalje postoji, a poljoprivrednici polako gase svoje farme.

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Poljoprivrednici su bankama u junu 2022. dugovali 82,4 milijarde dinara na ime pozajmica, što je za 5,8 odsto više nego istog meseca prethodne godine.

Videli su i seljaci da od oranica nema vajde, pa su i oni izašli na ulice. Problem je što se asfalt ne ore. To znaju paori, ali oni koji im kroje sudbinu a od njih hleba jedu, očigledno ne znaju. I ne zanima ih mnogo.

Razgovori između predstavnika Ministarstva poljoprivede i poljoprivrednika u Vladi Vojvodine su završeni oko 14.30 časova i to tako da su paori koji već četvrti dan protestuju ispred Banovine i dalje nezadovoljni.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета