Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Slatka detelina je minirana iz žute i bele deteline. Ova biljka, poznata i kao divlje heljde, pripada porodici stabla, jedna je od najboljih letnjih medenih biljaka. Cvetaju tokom celog leta, tako da pčele sakupljaju svoj nektar tokom cele sezone. Može se naći, kao korov, u raznim pustinjama i ravnima. I neki pčelari su namenili ovu biljku svrsishodno, u blizini svojih pčelinjaka

Osnova ovog meda je nektar iz sočnog bilja, prvenstveno iz deteline, koja se seje za ishranu stoke. Zbog toga je med blag, bistar i gotovo bezbojan. Miriše na seno i čvrst je. Njime se slade stanovnici Velike Britanije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Novog Zelanda. Med od deteline preporučuje se obolelima od šećerne bolesti i stomačno-crevnih oboljenja. 

Med se smatra pogodnim u lečenju kašlja, arterioskleroze, bolesti jetre, za pojačano mokrenje, za čišćenje krvi, pri raznim upalama i dr. Med od detelina ima nisku vrednost dijastaze.

Izvor:zdravasrbija.com

Med od deteline prijatnog ukusa

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zagađenje vazduha predstavlja vrlo ozbiljan problem koji može dovesti do komplikacija kako kod osetljiivih grupa, tako i kod potpuno zdravih ljudi. Iz ovih razloga vrlo je korisno koristiti određene biljne vrste koje će zaštiti pluća od aero zagađenja.

Prijava neispravnog meda od sada je moguća i preko Viber aplikacije putem telefona ili računara, odnosno preko veštačke inteligencije Iva četbot, saopšteno je iz SPOS.

Prinosi meda su sve skromniji iz godine u godinu. Pčelarstvo je prvo na udaru kada su u pitanju klimatske promene, a iz tih razloga je na tržištu sve više falsifikata ovog proizvoda.

Nekada je proces gubljenja kilograma vrlo lak, a sve što vam treba je svega par sastojaka.

Priroda leči sve, a korisne i zdrave namirnice su nam na dohvat ruke. Danas govorimo o kukuruzu i njegovoj višestrukoj koristi za naš organizam.

Ova godina je bila vrlo loša za pčelarstvo, a prinosi livadskog, bagremovog i lipovog meda će biti za 70-75 odsto manji od prosečnog. Sve to utiče na formiranje cene ovog proizvoda.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета