Počela "Slaninijada" u Kačarevu: Tradicionalna manifestacija na programu do 6. marta

Foto: Facebook/Slaninijada Bacon Festival

Foto: Facebook/Slaninijada Bacon Festival

U Kačarevu je 3. marta 2022. godine počela 35. po redu "Slaninijada" koja će na programu biti do 6. marta.

„Slaninijadu“ je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i pozdravio sve prisutne izlagače, ali i posetioce ove čuvene manifestacije:

– „Slaninijada“ je brend našeg grada i Kačareva, koje se nalazi na mapi etno-turizma i na najbolji način promoviše gurmanske specijalitete iz našeg kraja, koji privlače goste tokom čitave godine, ne samo dok traje ova lepa manifestacija. „Slaninijada“ je od velikog značaja za Grad Pančevo, jer promoviše razvoj preduzetništva malih i srednjih preduzeća, domaću kulinarsku tradiciju i gastronomske običaje ovog kraja, kao i seoski turizam. Lokalna samouprava će uvek podržavati ovakve i slične manifestacije koje se uglavnom održavaju u našim naseljenim mestima. „Slaninijada“ je uvek jedinstvena prilika da stari, ali i novi proizvođači pokažu posetiocima svoje specijalitete, da kvalitetom otvore sebi neka buduća tržišta, a posetioci pored tradicionalne kuhinje uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu – poručio je Stevanović.

„Slaninijada“ je najveća privredno turistička manifestacija u ovom delu zemlje, a jedinstvena u svetu po svom sadržaju. Upravo zbog te svoje specifičnosti, od samog početka, izaziva veliko interesovanje u celom svetu, tako da je vrlo brzo poprimila internacionalni karakter.

Organizatori su izneli podatak da je na „Slaninijadi“ zastupljeno oko 100 tona slanine, 400 tona ostalih proizvoda, da učestvuje više od 300 izlagača, a jednu od najomiljenijih manifestacija obiđe oko 100.000 posetilaca.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Počela "Slaninijada" u Kačarevu: Tradicionalna manifestacija na programu do 6. marta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

Na inicijativu nove predsednice Opštine Ruma, Aleksandre Ćirić, Štab za vanredne situacije Opštine Ruma danas će doneti odluku da se tradicionalni rumski vašar održi u januaru 2022. godine.

Susreti gljivara na Fruškoj gori, tradicionalna manifestacija, održaće se po 18. put, a druženje je zakazano za 24. oktobar 2021. godine s početkom u 11 časova.

U Kuli će 1. i 2. oktobra biti održan sada već trdicionalni Jesenji festival cveća i ručnih radova.

Svi ljubitelji dobrog piva, ali i raznih drugih sadržaja moći će da uživaju na još jednom tradicionalnom novosadskom Oktoberfestu.

Najneobičnija i najzabavnija vinska manifestacija u regionu, Vinski maraton na Paliću, ove godine biće održan u subotu 18. septembra. U nastavku saznajte zašto je ovaj događaj tako poseban.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета