Značaj povrća u ishrani i zašto ga treba jesti na dnevnom nivou

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Povrće je važno za unos vitamina, minerala i vlakana, a postoje mnogi načini ... povrća koje su generalno prave eksplozije zdravlja a nisu uvek za svakoga.

.

Značaj povrća u ishrani i zašto ga treba jesti na dnevnom nivou

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Plave zone su pet različitih zajednica "rasutih" širom sveta kojima je zajedničko to što imaju najveću koncentraciju stanovnika koji žive preko 100 godina. Njihova dugovečnost leži u specifičnom načinu života, između ostalog i ishrani.

Ne postoji kuhinja u našoj zemlji koja ne koristi beli luk, što znači da je prilično neophodan, ne samo u ostavi, već i u bašti. Međutim, nekad se desi da ga kupimo previše, da dugo stoji i da počne da klija. Tada se uglavnom zapitamo da li bismo mogli da ga posadimo. Evo i odgovora.

Karfiol je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice Cruciferae (Brassicaceae). Potiče s Mediterana i Bliskog istoka, a proširila se po celom svetu.

Koliko su ovi ljupki insekti zaista važni za prirodu i ljude? Ovi leteći insekti oprašuju više od 80% biljaka koje koristimo u ishrani ...

Zeleno uvenuće plavog patlidžana (Verticillium allo – atrum) ozbiljna je bolest, ali postoji zaštita.

Ova štetočina je u stanju da uništi celu lisnu masu povrća. Evo o čemu je reč.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета