Agroinfo savet: Ako konzumirate ove namirnice, poboljšaćete koncentraciju i pamćenje!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kada pomenemo namirnice za poboljšanje koncentracije i pamćenja prvo pomislimo na orahe. Međutim, postoje i brojne druge koje nam mogu pomoći u ovom procesu. U nastavku saznajte o kojim se namirnicama radi.

Brojne namirnice utiču na bolju cirkulaciju krvi u glavi, a time i na poboljšanje pamćenja i koncentracije.

Cvekla - poznata kao izuzetno zdravo povrće puno vitamina koje jača nač imunitet. Osim toga, ona poboljšava cirkulaciju i dotok ktvi u mozak pa je samim tim vrlo važna za poboljšanje koncentracije.

Riba – haring, skuša, sardina, sardela, losos,  tuna, sve su ovo vrste ribe koje poboljšavaju memoriju jer su bogate omega 3 masnim kiselinama.

Crna čokolada – puna je prirodnog kofeina koji pomaže lučenje endorfina, tj. hormona sreće i poboljšava raspoloženje, a kada smo raspoloženi, bolje i pamtimo.

Pomorandža – veoma zdravo voće puno vitamin C  i antioksidanata koji pospešuju pamćenje.

Drugo voće koje se još koristi u svrhu poboljšanja memorije i koncentracije, a koje je naravno i vrlo zdravo redovno konzumirati je kupina, malina, crna ribizla, borovnica, neoljuštena jabuka, jagoda.

Žumance – bogato je vitaminom B koji poboljšava memoriju.

Koštunjavo voće – kao što već i znamo, orasi su odlični za pobolšanje pamćenja. Osim njih, u ove svrhe se uspešno koriste još i bademi, indijski orah, lešnik, kikiriki. Ove namirnice su bogate vitaminom E koji jača moždanu masu i sprečava demenciju.

Osim što su sve ove namirnice veoma zdrave i što bi trebalo da budu deo naše svakodnevne ishrane, činjenica da poboljšavaju pamćenje i memoriju je još jedan dobar razlog da ih stalno konzumiramo.

Agroinfo.rs

Agroinfo savet: Ako konzumirate ove namirnice, poboljšaćete koncentraciju i pamćenje!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

Nova studija istraživala je navike dece kada je ishrana u pitanju i pokazala da neke namirnice utiču na razvoj mozga i bolje rezultate u školi.

Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade

Na nadmorskoj visini većoj od 1.000 metara, na planinskom visu, uz pašnjake i njive smestili se se i zasadi od pola hektara na kojoj Aleksandar Krstić gaji cveklu i to na organski način. Ovu biljku zbog velikog sadržaja vitamina i minerala nazivaju još i kraljicom među povrćem, ali uprskos njenim brojnim blagodetima ovaj domaćin iz sela Vraneša jedan je od retkih proizvođača cvekle u Srbiji.

Prema najnovijim naučnim istraživanjima broj insekata se smanjuje zabrinjavajućom brzinom, a potpuni nestanak samo 3 vrste koje su svima poznate imao bi neverovatan uticaj na naš život.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета