Foto: freepik

Foto: freepik

Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade

Uz dodatak soli, dobija se puniji ukus čokolade i svi unutrašnji ukusi se brže izvlače na površinu da bi se uživali . So dodaje teksturu i ukus. Hrskavost često čini čokoladu intrigantnijom.

Kada je slana čokolada postala stvar?

1980. godine francuski čokoladar, Henri Le Rouk, napravio je slanu karamelu od putera. U intervju se navodi da je jedan od prvih pomena soljenja čokolade došao iz 1990-ih, kada je Pjer Erme posipao čokoladu fleur de selom. Odatle, trend se posebno pojačao od ranih 2000-ih .

Čokolada sa morskim solima
Pojedine kuhinje u svetu spremaju slatko slane specijalitete, paste, salate, sosove i prelive. Sve te kombinacije prave nova iskustva i doprinose autentičnim senzacijama ukusa koji nam ostaju u sećanju po svojoj posebnosti.

Odatle upravo i ideja da se u čokoladu dodaju morske soli.

Prvo se pojavljuje ukus standardne crne slatke čokolade, ali zatim se vrlo brzo pod jezikom oseti rezak ukus slanog, čime se osećaj menja i spaja u jedno da stvarno kažemo neponovljivo iskustvo. To vas nagoni da odmah posle prve kockice uzmete i drugu. Još ako volite slane stvari, ovo će za vas biti pun pogodak.

Brutalno ukusna SLANA ČOKOLADA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

Prema najnovijim naučnim istraživanjima broj insekata se smanjuje zabrinjavajućom brzinom, a potpuni nestanak samo 3 vrste koje su svima poznate imao bi neverovatan uticaj na naš život.

Ukoliko vam je na pamet palo da bi bilo dobro napraviti čokoladu sa čvarcima, sada imate jedinstvenu prililku da tako nešto i probate.

Da li ste nekada jeli smrznutu bananu? Ovi zalogaji zamrznutih banane umočeni u čokoladu su savršeni sa samo 3 sastojka. Pribajte ovaj recept koji je svakog ostavio bez teksta.

Na nedavnoj studiji Univerziteta Kalifornija utvrdjeno je da ljudi koji redovno konzumiraju čokoladu imaju manje masnih naslaga, jer navdno iako čokolada sadrži veći broj kalorija ona tera vaš metabolizam da brže radi.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета