ALUMINIJUMSKA FOLIJA nezamenjivo sredstvo u kuhinji a da li je koristite na ISPRAVAN nači?

Foto: Pixabay.free

Foto: Pixabay.free

Široka upotreba aluminijumske folije u kuhinji, uglavnom za pečenje, počela je 1960 -ih. Hrana upakovana u foliju duže zadržava svoj ukus i aromu i ne skuplja mirise iz frižidera od druge hrane

Koji je zaprvo najbolji način korišćenja folije i u kojoj meri je treba koristiti?

Aluminijumska folija se ne sme koristiti u mikrotalasnoj pećnici
Aluminijumska folija se ne koristi za pokrivanje metalnih činija i posuđa

Koristite je na temperaturama nižim od 150 stepeni prilikom pečenja, kada god je to moguće. Sjajna strana aluminijumske folije je tu da održava temperaturu, kao i da ukoliko želimo da nam se meso ne ohladi brzo, takođe koristimo sjajnu stranu aluminijumske folije. Mat strana aluminijumske folije se koristi kada želimo da hrana ostane sveža što je duže moguće. Naresci, meso ili sendviči u frižideru treba da budu omotani tako da mat strana aluminijumske folije bude iznutra, a spolja sjajna.

Posuđe u kojem se hrana peče u rerni treba da bude omotano tako da sjajna strana bude iznutra, a mat strana spolja. Mat strana aluminijumske folije će propustiti temperaturu, a sjajna strana će je zadržati unutra. Ovo pomaže da se jelo brže ispeče.

Pored kuhinjske namene, aluminijumska folija često može zameniti razne predmete

- Od folije napravite dve, tri loptice, i ubacite ih u bubanj mašine pre pranja veša. One će izazvati više okretanja veša, zbog čega će garderoba postati mekša.

- Aluminijumska folija može zameniti i žicu za ribanje suđa.

- Za oštrenje makaza list folije presavijte nekoliko puta, tako da bude ravan, ali deblji. Potom uzmite makaze koje želite da naoštrite, i secite foliju nekoliko puta.

Agroinfo.rs

ALUMINIJUMSKA FOLIJA nezamenjivo sredstvo u kuhinji a da li je koristite na ISPRAVAN nači?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.

Ukoliko želite da napravite nešto drugačije za Vaskrs, ovaj recept je idealan i vaša trpeza će biti bogatija za jedno potpuno novo jelo.

Uz ovaj video ćete naučiti kako brzinski oguliti krompir, kuvana jaja, kivi, kako očistiti bijeli luk, narezati bananu i papriku

Dunje su vrlo zdravo voće koje sazreva na jesen i od kog se može napraviti izuzetno ukusno slatko. U ove svrhe se mogu koristiti rendane dunje, a današnji recept se odnosi na slatko od dunja u komadićima.

Određena kuhinjska oprema i te kako vam može olakšati i ubrzati pripremu omiljenog jela. Ona vam može pomoći da vaša kulinarska umeća još više dođu do izražaja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета