Najvažnija kuhinjska oprema koju morate imati

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Određena kuhinjska oprema i te kako vam može olakšati i ubrzati pripremu omiljenog jela. Ona vam može pomoći da vaša kulinarska umeća još više dođu do izražaja.

Opremljenost, mirisi i sređenost kuhinje može da “kaže” puno toga o osobi koja u toj kuhinji sprema jela. Imajte u vidu sledeći spisak najvažnijeg i najkorisnijeg pribora koji bi trebalo da bude deo svakog kuhinjskog arsenala. 

1. Najvažnija kuhinjska oprema su svakako kuhinjski noževi 

Veliki kuvarski nož, mali nož za ljušćenje i reckasti nož za hleb – ova tri noža biće vam sasvim dovoljna za svakodnevne kulinarske zadatke, naravno, uz kvalitetnu dasku za sečenje. Kako bi vam noževi trajali godinama, pored toga što je izuzetno bitno da su kvalitetni, važno je da se pridržavate pravila koja se tiču njihovog ispravnog održavanja. Perite ih uvek ručno, redovno ih oštrite i držite na odgovarajućem mestu u kuhinji.

Kuhinjsko rende

Ovo je neophodan kuhinjski pribor koji vam omogućava brzo rendanje i usitnjavanje manje količine namirnica (bez ceđenja i mlevenja), poput tvrdog sira, šargarepe, komada đumbira, kore limuna i sl.

Digitalna vaga

Za pripremu određenih jela izuzetno je važna tačnost u odmeravanju određenih sastojaka, iz tog razloga digitalne vage su neizostavni kuhinjski uređaj. Jednostavno, lako i brzo se koriste, bilo da se radi o merenju tečnih ili suvih sastojaka.

Tučak i avan

Ovo su izuzetno korisni delovi kuhinjske opreme, posebno ako ste ljubitelj sveže samlevenog začinskog bilja. Namenjeni za njihovo mlevljenje i mrvljenje, oslobađaju im ukus ne pretvarajući ih pritom potpuno u prah, u čemu je njihova velika prednost u odnosu na najrazličitije savremene kuhinjske mašine i mlinove za mlevenje začina i bilja.

Multipraktik

Izuzetno zgodan aparat jer olakšava i skraćuje vreme pripreme jela, a poznato je da nam najviše vremena u kuhinji oduzima upravo seckanje (kupusa, celera, luka…) i rendanje, pogotovo ako se radi o većoj količini namirnica. 

Set šerpi i tiganja različite veličine

Set šerpi je jedna od onih stavki koje svaka kuhinja treba da ima, a broj ovih posuda i njihova veličina najviše zavisi od jela koje spremate, kućnog budžeta i ličnih preferencija. Pored toga, set tiganja spada u deo posuđa koje bi svaka dobra kuhinja morala da ima.

Agroinfo.rs

Najvažnija kuhinjska oprema koju morate imati

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

I najboljim kuvaricama se dogodi da im zagori neka hrana, pa se ne sekirajte ukoliko ste imale takvo iskustvo. Dobra vest je da ne morate da kupujete novo posuđe, jer imamo trik koji će odstraniti sve fleke.

Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.

Ukoliko želite da napravite nešto drugačije za Vaskrs, ovaj recept je idealan i vaša trpeza će biti bogatija za jedno potpuno novo jelo.

Uz ovaj video ćete naučiti kako brzinski oguliti krompir, kuvana jaja, kivi, kako očistiti bijeli luk, narezati bananu i papriku

Dunje su vrlo zdravo voće koje sazreva na jesen i od kog se može napraviti izuzetno ukusno slatko. U ove svrhe se mogu koristiti rendane dunje, a današnji recept se odnosi na slatko od dunja u komadićima.

Široka upotreba aluminijumske folije u kuhinji, uglavnom za pečenje, počela je 1960 -ih. Hrana upakovana u foliju duže zadržava svoj ukus i aromu i ne skuplja mirise iz frižidera od druge hrane

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета