Cena prasadi i jagnjadi pala - Evo i razloga za to

Foto: pixabay.rs

Foto: pixabay.rs

Otkupna cena tovnih bikova simentalske rase težih od 500 kg povećana je u odnosu na prethodni period u klanicama na području podrinjskog regiona.

Dominirao je iznos od 370 din/kg. Osim tovnih bikova, vladala je i potražnja za kravama za klanje, a cena je bila od 270din/kg, piše Stips. Otkupna cena tovne junadi bila je viša protekle sedmice u klanicama na području mačvanskog regiona, a dominirao je iznos od 370 din/kg. Obim ponude i otkupljenih grla bio je dobar. Klaničari sa područja braničevskog regiona otkupljivali su telad simentalske rase po ceni 550 din/kg, krave za klanje po 220 din/kg i tovnu junad po dominantnoj ceni od 500 din/kg.

Ponuda teladi simentalske rase, težine do 160 kilograma, bila je prosečna na stočnoj pijaci u Kraljevu, a dominantna cena bila je na prošlonedeljnom nivou i iznosila je 820 din/kg. Tovni bikovi simentalske rase otkupljivani su po dominantnoj ceni od 365 din/kg, krave za klanje iste rase za 250 din/kg. Priplodne junice prodavane su za 200.000 dinara po grlu.

Prasići pojeftinili u Čačku
U Čačku je zabeležen pad prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma. Dominirao je iznos od 480 din/kg. Pad otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma evidentiran je i u klanicama na području podrinjskog regiona, a odgajivači su prilikom otkupa grla dobijali 550 din/kg. Na području braničevskog regiona prasići iste kategorije prodavani su po 500 din/kg, kao i prethodne sedmice. Na stočnoj pijaci u Požarevcu nije bilo interesovanja za tovne svinje.

Pala cena jagnjadi – do 550 din/kg

Na stočnoj pijaci u Čačku zabeležen je pad prodajne cene jagnjadi, a protekle nedelje je dominirao iznos od 530 din/kg. Niža cena jagnjadi bila je i na pijaci žive stoke u Užicu, a najčeće su se mogli pazariti za 500 din/kg. Razlog ovome je veća ponuda, a nešto slabija potražnja, piše Agroklub.

Pad otkupne cene jagnjadi evidentiran je i u klanicama na području raškog regiona, a odgajivači su za otkupljena grla najčešće dobijali 500 din/kg. I u klanicama na području podrinjskog regiona jagnjci su bili jeftiniji. Dominirao je iznos od 550 din/kg.

Jarad su bila jeftinija u odnosu na prethodni period na pijaci žive stoke u Vranju, jer su se najčešće pazarili za 430 din/kg. Kupci su na stočnoj pijaci u Leskovcu, protekle nedelje, za jagnjad trebali da izdvoje 500 din/kg, kod jaradi je dominirao iznos od 350 din/kg. Dominantna cena ovaca iznosila je 200 din/kg, dok je u kategoriji koza dominirao iznos od 120 din/kg.

Cena prasadi i jagnjadi pala - Evo i razloga za to

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Otkupna cena tovnih bikova simentalske rase težih od 500 kg povećana je u odnosu na prethodni period u klanicama na području podrinjskog regiona.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Afrička svinjska kuga (ASK) je od 10. maja ove godine do danas registrovana u 18 mesta u Srbiji. Na dve lokacije – lovišta Sopotska kosa i Pančevački rit bolest je otkrivena i kod divljih svinja.

Jedna od tri autohtone domaće rase svinja, moravka, pre petnaestak godina bila je pred istrebljenjem. Sada je broj grla veći jer je, zbog veće potražnje, određeni broj uzgajivača našao računicu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета