Banana hleb pored slatke ima i svoju slanu varijantu (RECEPT)

Foto:freepik.com

Foto:freepik.com

Za one koji izbegavaju slatke namirnice...

Sastojci: 

– 3 zrele banane

– 1/4 šolje otopljenog putera ili maslinovog ulja

– 2 jaja

– 2 šolje brašna (može biti belo ili integralno)

– 1 kašičica praška za pecivo

– 1/2 kašičice sode bikarbone

– 1/2 kašičice soli

– 1/2 šolje seckanih svežih biljaka (peršun, vlašac, bosiljak)

– 1/2 šolje rendanog sira (čedar, parmezan, gauda)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite i pobrašnite pleh za hleb.

U velikoj činiji, izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatke. Dodajte otopljeni puter ili maslinovo ulje i jaja. Dobro promešajte.

U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa bananama, mešajući sve dok se ne sjedini.

Dodajte seckane sveže biljke i rendani sir u smesu i promešajte.

Sipajte smesu u pripremljen pleh za hleb.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 45 do 55 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.

Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi nekoliko minuta pre nego što izvadite hleb iz pleha. Nakon toga ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja.

Ovaj slani banana hleb je odličan kao prilog uz supu, salatu ili kao međuobrok.

Prijatno!

Banana hleb pored slatke ima i svoju slanu varijantu (RECEPT)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pomfrit je kod nas omiljen, pogotovo kada se jede uz roštilj. Ništa ukusnije nema nego kada ispadne savršeno hrskav.

Prolazimo kroz prazničnu sezonu, obilje hrane, i punih stomaka. Međutim, šta raditi sa onim što nije završilo u stomaku? Ostaci hrane često ostaju nakon prazničnih trpeza.

Ko god je probao azijsko ulje napravljeno od crvenih čili pahuljica, gočugarua, belog luka i drugih sastojaka, oduševio se.

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета