Da vam krompirići budu sočni i mekani

Foto:Unsplash.com
Poslužite ovako spremljen krompir uz bilo koje jelo sa mesom a možete i kao zasebni obrok.
Svima poznati recept je onaj kada skuvamo krompir i isečemo, pomešamo sa lukom, dobro začinimo i prelijemo uljem. Međutim, postoje i drugi načini pripreme, kao što je nemački, koji podrazumeva da se krompir nakon kuvanja isprži u tiganju sa lukom, začinima i jabukovim sirćetom.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 50-60 ml jabukovog sirćeta
- 2 kašike vode
- 2 kašike šećer
Priprema:
Krompir isecite što sitnije, posolite i kuvajte dok ne omekša. U tiganj sa maslinovim uljem stavite iseckan crveni i beli luk, pa dodajte jabukovo sirće, vodu, šećer, malo soli i bibera, sve izmešajte i dodajte skuvani krompir, a onda i sitno iseckan peršun. Mešajte još malo, a onda ga servirajte uz piletinu ili neku ribu po izboru.
Agroinfo.rs/alo.rs
Da vam krompirići budu sočni i mekani
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Biće parcela na kojima uopšte neće biti prinosa. Od dana setve do današnjeg dana krompir pliva u vodi.
Recept za pohovane tikvice ćete brzo savladati.
Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.
Uskoro se očekuje početak setve krompira namenjenog za jesenju proizvodnju usled čega je potrebno sprovesti preventivne mere kako bi proizvodnja bila uspešna.
Krompir kada se priprema u ljusci je daleko ukusniji od onog bez ljuske. Za ovaj recept će vam biti potrebna i jedna čaša.
- Најновије
- Најчитаније
Komentari