Da vam krompirići budu sočni i mekani

Foto:Unsplash.com

Foto:Unsplash.com

Poslužite ovako spremljen krompir uz bilo koje jelo sa mesom a možete i kao zasebni obrok.

Svima poznati recept je onaj kada skuvamo krompir i isečemo, pomešamo  sa lukom, dobro začinimo i prelijemo uljem. Međutim, postoje i drugi načini pripreme, kao što je nemački, koji podrazumeva da se krompir nakon kuvanja isprži u tiganju sa lukom, začinima i jabukovim sirćetom.

Sastojci:

- 1 kg krompira
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 50-60 ml jabukovog sirćeta
- 2 kašike vode
- 2 kašike šećer
Priprema:

Krompir isecite što sitnije, posolite i kuvajte dok ne omekša. U tiganj sa maslinovim uljem stavite iseckan crveni i beli luk, pa dodajte jabukovo sirće, vodu, šećer, malo soli i bibera, sve izmešajte i dodajte skuvani krompir, a onda i sitno iseckan peršun. Mešajte još malo, a onda ga servirajte uz piletinu ili neku ribu po izboru.

 Agroinfo.rs/alo.rs

Da vam krompirići budu sočni i mekani

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.

Uskoro se očekuje početak setve krompira namenjenog za jesenju proizvodnju usled čega je potrebno sprovesti preventivne mere kako bi proizvodnja bila uspešna.

Krompir kada se priprema u ljusci je daleko ukusniji od onog bez ljuske. Za ovaj recept će vam biti potrebna i jedna čaša.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета