Recept za domaći kečap od paradajza za 5 minuta

pixabay.com

pixabay.com

Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.

Tekstura i ukus su mnogo bolji od bilo kog kupovnog pa će domaći kečap brzo će postati omiljeni preliv na vašim jelima. Ako vodite računa o zdravoj ishrani, sigurno koristite začine. Začinsko bilje osim bogatijeg ukusa u svakom prelivu i sosu koji pravite, dodaje i antioksidante sa lekovitim svojstvima u vašu ishranu. Osim toga, začini mogu promeniti svako jelo i na taj način dodati raznovrsnost u obroke.

Pomfrit od slatkog krompira, riblji štapići, pohovana piletina i slična jela su svaki put interesantna kada samo promenite preliv i na primer ih umesto sa senfom, poslužite uz domaći kečap od paradajza. Ne treba vam ni nikakva posebna oprema, samo blender ili sličan aparat. Jedino što će vam trebati su posude u kojima ćete čuvati kečap (ako vam se svidi, često ćete ga praviti).

Ukupno vreme pripreme: 10 minuta

Veličina porcije: dve šolje (možete napraviti više tako što ćete dodati više sastojaka npr. tri ili pet puta)

Sastojci:

- Tri konzerve ili tegle od 88 mililitara pasiranog paradajza
- Pola šolje vinskog ili jabukovog sirćeta (ako budete koristiti jabukovo sirće, osetiete blagi ukus jabuke)
- 1 kašikica belog luka u prahu
- 1 kašika crnog luka u prahu
- 4 kašike meda ili šećera
- 1 kašikica soli
1 kašikica senfa
- Prstohvat svih ovih začina po želji (može i bez njih): cimeta, karanfilića, vegete, aleve paprike
- 1 šolja vode

Uputstvo za recept:

- Dodajte pasirani paradajz, sirće, beli i crni luk u prahu, šećer, so, senf i začine u blender.
- Sipajte vodu preko svega i uključite blender na najjači stepen, 2-3 minuta.
- Prespite kečap u teglu, dobro je zavrnite (da nema prostora za ulazak vazduha) i ostavite da odstoji u frižideru, najmanje dva sata, a najbolje preko noći, kako bi se svi ukusi dobro sjedinili.
- Koristite po potrebi, isto kao što biste i kupovni kečap.

 Agroinfo.rs

Recept za domaći kečap od paradajza za 5 minuta

Komentari

generic cialis vs cialis Symptoms of SJS typically disappear in a month, but when the condition is not treated properly it may lead to blindness

purchase cialis online cheap 005 for all patients and by 28 in patients with baseline estimated glomerular filtration rate P 0

At least you let me try new diabetes medication that starts with pata it first buy cialis online europe

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.

Laneno seme ima zaštitna svojstva kada je u pitanju zdravlje čoveka, samo jedna kašika lanenog semena može čoveku da da dovoljne količine vlakana, omega-3 masnih kiselina i proteina.

Oslobodite se proširenih vena sa zelenim i crvenim paradajzom

Poslužite ovako spremljen krompir uz bilo koje jelo sa mesom a možete i kao zasebni obrok.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета