RECEPT ZA LAŽNI POMFRIT: Savršena grickalica od sezonskog povrća

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Recept za pohovane tikvice ćete brzo savladati.

Pohovane tikvice možete da pravite na nekoliko načina, ali kao lažni pomfrit je najzanimljivije i najjednostavnije. Kako ne bi bile mnogo masne pecite ih rerni umesto prženja u dubokom ulju. Možete da ih služite kao prilog, ali i kao laganu večeru.

Sastojci:

* 3-4 tikvice
* 2 jajeta 
* 160 g prezli
* 50 g parmezana
* 65 g brašna
* 1 kašičica soli
* 1/4 kašičice crnog bibera
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* 1 kašičica origana
* 1/2 kašičice belog luka u prahu

Priprema:

Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi umutite jaja, u drugu stavite brašno, a u trećoj pomešajte prezle sa parmezanom i začinima. Isecite štapiće od tikvica, pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a onda i u prezle. Ređajte na pleh, pa poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata. Na pola pečenja ih okrenite na pola. 

Agroinfo.rs/glas-javnosti.rs

RECEPT ZA LAŽNI POMFRIT: Savršena grickalica od sezonskog povrća

Komentari

In early 2014, DARA kicked off its new partnership with Alamo Pharma Services, a subsidiary of Mission Pharmacal, in deploying a dedicated 20 person national sales team in the U buy cialis pills

The prescription products sold at the Bronco store range in price from 10 to 30 and are available in name brands and generic forms cvs viagra price

Alleviating neuropsychiatric symptoms in dementia The effects of Ginkgo biloba extract EGb 761 buy cialis usa

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.

Poslužite ovako spremljen krompir uz bilo koje jelo sa mesom a možete i kao zasebni obrok.

Sezona je tikvica koja, nažalost, kratko traje. One vrlo brzo počnu da stare, te ako se ne pojedu mlade, više nisu tako ukusne. Ukoliko imate višak tikvica, a ne znate šta da uradite sa njima i kako da ih sačuvate za kasniju upotrebu, u nastavku teksta dajemo vam praktičan savet kako da ih pravilno zamrznete.

Obično su dostupne tokom cele godine, a mogu da se jedu u sirovom ili kuvanom obliku. Iako je tikvica tehnički voće, obično se sprema kao povrće, jer je najbolja kada se jede u kuvanim jelima.

Kako to da su tikvice u vašoj bašti pune cvetova, ali nemaju plodova. Problem nije u štetočinama ili bolestima, već u pčelama i pticama, tačnije nedostatku istih.

Svakoj ćeliji, tkivu i organu u vašem telu potrebna je voda da bi pravilno funkcionisala. Voda čisti telo od toksina, prenosi hranjive materije u ćelije i sprečava dehidraciju.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета