DŽEM OD ŠLJIVA IZ RERNE: Nikad brže i lakše do ukusne tradicionalne poslastice!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Šljive su pristigle i vreme je da ih iskoristite za jedan od mnogobrojnih tradicionalnih specijaliteta koji se lako prave od ove voćne vrste. U nastavku teksta pronađite recept za džem od šljiva koji se vrlo lako i brzo priprema u rerni.

Džem od šljiva se izuzetno lako priprema u rerni, vrlo je ukusan i ne zahteva nikakve naročite napore. Možete ga čak prirpemiti i odokativno jer ne zahteva striktne recepte.

Odokativna priprema

Ukoliko rešite da džem pravite po sopstvenom ukusu i nahođenju, uzmite jednu šerpu koja vam je količinski dovoljna za pripremu džema. Šljive naberite, operite i očistite od koštica. To ćete najlakše uraditi tako što ćete ih preseći po dužiti i izvaditi košticu.

Ukoliko su šljive same po sebi zrele i slatke, neće vam biti potrebne velike količine šećera. U šerpu poređajte jedan red šljiva, pa preko njih dodajte šečer (šaku, dve ili više ukoliko želite slađi džem). Onda ponovo red šljiva pa šećer. Postupak ponavljajte dok ne napunite šerpu ili potrošite sve šljive. Potom šerpu ubacite u šporet na neku srednju vatru i pustite da se džem polako peče. Ukoliko želite da vam šljive zadrže oblik, nemojte mešati džem. Ukoliko vam to pak nije bitno, promešajte ga s vremena na vreme i ovako ćete biti sigurni kada je pravi momenat da šerpu izvadite iz šporeta. U džem možete dodati vanilin šećer, cimet ili rum po ukusu.

U oprane i sterilisane tegle sipajte vreo džem, a pre nego ih zatvorite, ubacite ih na još nekoliko minuta u rernu kako bi se napravila kora na površini. Tegle potom zatvorite, ostavite džem da se ohladi, a potom ga čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Kada teglu otvorite, čuvajte je u frižideru ostatak vremena.

Priprema džema iz rerne po receptu

- Potrebni sastojci

1) 5 kg zrelih šljiva
2) 400 g šećera
3) 4 kesice vanilinog šećera sa ukusom ruma
4) 4 kašike ruma
5) ako želite, možete dodati sok od limuna

Postupak sa šljivama je isti pre nego što ih ubacite u šerpu. Poređajte ih potom u šerpu i ubacite u rernu na 185 stepeni. Kada počnu da ispuštaju svoj sok, dodati 400 g šećera, sve izmešati pa vratiti u šporet.

Peći džem oko 2 do 3 sata, povremeno promešati varjačom, a kad počne da se zgušnjava, dodati vanilin šećer i rum, sve dobro sjediniti i vratiti u rernu da se dopeče. Džem je gotov kada varjačom povučete po šerpi i dno šerpe se vidi iza varjače.

Nakon što se džem ispekao, postupak sa teglama je isti kao u prethodno opisanom postupku.

Prijatno!

Agroinfo.rs

 

 

DŽEM OD ŠLJIVA IZ RERNE: Nikad brže i lakše do ukusne tradicionalne poslastice!

Komentari

Patients and providers may be guarded when discussing sexual health which can be a barrier to providing comprehensive health care. [url=http://buycialikonline.com]order cialis[/url]

generic cialis super active tadalafil 20mg ivermectin for chickens Rosa Impex Pvt Ltd

stromectol 12mg tablets The role of phosphoglycerate dehydrogenase PHGDH, a key enzyme of the serine synthesis pathway SSP, in endothelial cells ECs remains poorly characterized

E mail email protected S316 priligy uk Derek xIugSkIsFVJCVjl 6 21 2022

and Cy3 coupled anti GFAP 1 800; catalog C9205; Sigma Aldrich how much nolvadex for pct Landscape of somatic mutations in 560 breast cancer whole genome sequences

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета