Fantastična štrudla sa jabukama i suvim voćem prelivena čokoladom

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Savrsen rolat čija priprema vam ne oduzima puno vremena jer samo treba da iseckate sastojke i stavite na već gotovo testo.

Potrebno vam je vam lisnato testo, suvo voće, jabuke i orasi, zatim se preliva predivnim karamel čokoladnim prelivom. 

Sastojci:

80 g suvih kajsija
50 g suvih šljiva 
50 g suvog grožđa
150 g oraha
3 jabuke
500 g lisnatog testa

Za preliv:

50-60 g čokolade
100 g šećera u prahu
75 ml slatke pavlake 

Za premazivanje:

1 žumance 

Suvo voće prelijte toplom vodom i ostavite da stoji 5-10 minuta. Procedite i osušite voće, pa sitno iseckajte. Zatim ogulite i iseckajte jabuke, a lisnato testo razvaljajte. Preko testa stavite suve orahe i voće, pa pospite cimetom i šećerom. Urolajte. Premažite umućenim žumancetom i pecite na 180°C-190°C nekih 30-40 minuta. Počnite da topite šećer, pa dodajte slatku pavlaku, a kada provri i čokoladu. Prelijte štrudlu čokoladnim prelivom. 

Agroinfo.rs/stvarukusa.rs

Fantastična štrudla sa jabukama i suvim voćem prelivena čokoladom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade

Prema najnovijim naučnim istraživanjima broj insekata se smanjuje zabrinjavajućom brzinom, a potpuni nestanak samo 3 vrste koje su svima poznate imao bi neverovatan uticaj na naš život.

Ukoliko vam je na pamet palo da bi bilo dobro napraviti čokoladu sa čvarcima, sada imate jedinstvenu prililku da tako nešto i probate.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета