Gastronomski Festival nacionalne kuhinje 'Taste of planet' do 23. oktobra u Novom Sadu

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Na platou hale Spens u Novom Sadu otovren je peti po redu Festival nacionalne kuhinje „Taste of planet“ i do 23. oktobra će posetioci moći da uživaju u svetskim specijalitetima.

Najrazličitiji ukusi svetskih kuhinja, tradicija i kultura biće predstavljeni na platou Spensa. Prvog dana manifestacije posetioci su imali priliku da potvrde kvalitet srpske kuhinje.

Ove godine svoje specijalitete u okviru festivala prvi put će predstaviti Japan, Koreja, a tu su svakako i oni ukusi na koje smo i prethodnih godina navikli, poput Indonezije, Malezije, Crne Gore, Slovačke Republike.

Da je manifestacija od velikog značaja, kako za Novi Sad, tako i za celu Vojvodinu, potvrđuju iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

A kako uz dobru hranu ide i kvalitetna muzika i vesela atmosfera, otvaranje festivala upriličili su i članovi folklornog društva Folklorika.

Specijaliteti iz celog sveta, kao i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine biće dostupna u autentičnim drvenim kućicama sve do naredne subote u periodu od 15 časova.

Agoinfo.rs/agrosmart.net

Gastronomski Festival nacionalne kuhinje 'Taste of planet' do 23. oktobra u Novom Sadu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Deo tih proizvoda je stavljen van prometa jer na njemu nije bilo naznačeno da ima palmino ulje

Ministar poljoprivrede Srbije Dragan Glamočić izjavio je, povodom protesta poljoprivrednika najavljenog za ponedeljak u Novom Sadu, da je resorno ministarstvo otvoreno za razgovor sa svim udruženjima i je izlazak manjeg dela od više stotina hiljada traktora na ulice nebitan.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede započelo je rad na izradi Nacrta zakona o bezbednosti hrane čijim usvajanjem će Srbija ovu oblast u potpunosti uskladiti sa propisima Evropske unije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede otpočelo je izradu nacrta zakona kojim se uvodi sistem provera celog lanca proizvodnje hrane u zemlji, po principu – od njive do trpeze, kao i sistem kontrola hrane iz uvoza.

Hrana za jaganjce koja je iz Srbije izvezena u Bugarsku, ima 25 puta više aflatoksina od dozvoljenog, objavljeno je na RASFF, portalu EU za oglašavanje nebezbedne hrane.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета