Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Ova salata je osvežavajuća i potpuno drugačijeg ukusa od onoga na šta smo navikli. Priprema se za 15 minuta, a njome možete poslužiti 4 osobe.

Potrebni sastojci

- 450 g lubenice bez semenki, iseckane na kockice (sačuvajte sok)
- 250 g čeri paradajza, prepolovljenog;
- 100 g kozjeg sira ili gorgonzole ili rokefora, iseckanog na kockice;
- 100 g mladog luka, sitno seckanog;
so;
- 1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja;
- 2 kašike vinskog sirćeta;
- 100 g peršuna, krupno seckanog.

Način pripreme

Iskombinujte lubenicu, paradajz, sir, mladi luk i so u velikoj činiji.

Pomešajte 2 kašike soka od lubenice sa uljem, sirćetom i kajenskom paprikom, pa prelijte salatu.

Pospite seckanim peršunom.

Prijatno!

HLADNA SALATA za vrele letnje dane

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Opadanje cvetova paradajza je učestali problem koji prati mnoge sadnice ove biljne vrste. Uzročnika je više, a najčešći su previsoke ili niske temperature.

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

Poznat kao vitamin lepote jer kosu i kožu čini lepom, zdravom a odgovoran je i za pretvaranje hrane u energiju.

Učinite vašu kožu mekanom i nežnom, sprečite pojavu mitisera. Paradajz je bogat vitaminima, kao što su vitamini A, C, E, K i B6, koji pružaju koži potrebnu ishranu

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета