Napravite ukusnu marmeladu od pomorandže

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Pored toga što su vrlo ukusne, pomorandže jačaju naš organizam čineći ga otpornim na viruse i infekcije takodje mogu biti i jako prijatan slatkiš u vidu marmelade.

Potrebni sastojci:
- 675 g španskih narandži
- Sok od 2 manja limuna
- 1,3 kg šećera
Iscedite sok naranže, a pulpu i koštice izvadite, stavite u kesicu od muslina i dobro zavežite. Koru narandže isecite na manje komade pa koru i kesicu muslina u kojoj se nalaze ostaci namačite u 60 ml vode nekoliko sati ili preko noći.

Sipajte sok narandže i limuna u ekspres lonac, zatim dodajte vodu, kore i vrećicu muslina sa ostacima. Namestite poklopac i ostavite da se kuva 10-15 minuta, u zavisnosti od debljine kore.

Nakon toga, smanjite pritisak i ostavite da se sve prohladi na sobnoj temperaturi. Pomoću dve kašike dobro iscedite vrećicu od muslina pa je bacite, a zatim dodajte šećer i mešajte dok se ne istopi.

Pojačajte temperaturu šporeta i ostavite da marmelada brzo zakuva u otkrivenoj posudi, kašikom skidajte penu ako je neophodno i ostavite da kuva dok ne dostigne željenu gustinu.

Pre nego budete sipali marmeladu u čiste, sterilne i zagrejane teglice ostavite da se kratko prohladi na sobnoj temperaturi. Poklopite i ostavite da se hladi. 

Izvor:zemlja.rs

Napravite ukusnu marmeladu od pomorandže

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Španci su se dosetili veoma zanimljivog i još jednog genijalnog načina za upotrebu gorke pomorandže (naradže) upotrebu upotrebiće ih za pravljenje struje. Sve pomorandže koje ne stignu se ubrati koje propadaju i trule, planiraju iskoristiti za proizvodnju električne energije - struje!

Teško da će neko, osim iskusne srpske domaćice, dati tačan odgovor na pitanje u čemu je razlika između ovih domaćih slatkiša koje prosto obožavamo?!

Kivi se do skoro smatrao skupim i egzotičnim voćem, ali sada je vrlo popularan među domaćicama.

Jestivi deo pomorandže su sočni meškovi koji su puni vitamina, dok koru ovog južnog voća najčešće bacamo, iako i ona može da se koristi za različite namene, U nastavku saznajte kako koru pomorandže možete upotrebiti na njabolji mogući način.

Cedevita i pomorandža, sladoled koji jako podseća na kupovni calipso..vaša deca će biti oduševljena.

Kora pomorandže je odlična za vašu kožu. Sve hranljive materije iz kore, naročito antioksidanti koji uništavaju slobodne radikale, održavaju lep ten i čine vašu kožu zdravom i blistavom.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета